ANALIZĂ: Epidemia de COVID 19 este în scădere în România. De ce?

  • Rata de îmbolnăviţi din testaţi s-a înjumătăţit în ultima săptămână
  • Rata de îmbolnaviţi a ajuns la 4%, adică din testele făcute în 24 de ore doar 4% sunt confirmaţi cu COVID 19
  • În România sunt 11.339 de cazuri confirmate cu noul coronavirus
13563 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Epidemia de COVID 19 este în scădere în România. De ce?

ANALIZĂ: Epidemia de COVID 19 este în scădere în România. De ce?

Azi România la 62 de zile de la debutul epidemiei cu COVID 19 are 11.339 cazuri confirmate.

De la începutul epidemiei rata de îmbolnăviţi din numărul de testaţi a fost de 10%. Adică dacă se făceau 2.500 de teste într-o zi, 250 de oameni erau confirmaţi cu noul coronavirus. Începând cu 21 aprilie această rată a fost tot mai mică, ceea ce ar putea însemna că epidemia este în scădere, aşa cum de altfel au declarat mai mulţi epidemiologi din România.

Pe 21 aprilie în România au apărut 306 cazuri noi de COVID 19 şi au fost făcute 2.661 de teste. Rata de confirmaţi bolnavi a fost de 11%. Pe 22 aprilie au fot confirmaţi 8.99% din cei testaţi ca şi fiind bolnavi cu noula coronavirus. 23 aprilie a fost ziua în care doar 5.53 % din cei testaţi au fost pozitivaţi.

Pe 24 aprilie cifrele au fost şi mai mici, 3.88% din cei cărora li s-au făcut teste au şi avut COVID 19. A fost cel mai mic procent de îmbolnăviţi din testaţi de la începutul epidemiei în România.

Pe 25 aprilie 4.32 % dintre cei testaţi au ieşit pozitivi. Pe 26 aprilie, 4.06% iar azi 4.14% dintre cei testaţi au COVID 19.

Numărul testelor efectuate în 24 de ore a crescut şi el ajungându-se la testarea record de ieri atunci când au fost efectuate aproape 10.000 de teste.

Epidemiologii avertizează totuşi că nu este cazul să ne relaxăm total. După ridicarea stării de urgenţă, responsabilitatea cde individual pe fiecare să respecte normele de igienă şi să poarte măşti în spaţiile închise.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici