Angela Merkel vrea să relaxeze restricţiile anti-Covid în Germania. Vor fi posibile întâlnirile între două gospodării. Când vor intra în vigoare noile măsuri

  • Germania se pregăteşte să relaxeze restricţiile legate de pandemie şi să redeschidă anumite afaceri.
  • Cancelarul german Angela Merkel va propune, miercuri, şefilor de regiuni să relaxaze restricţiilor privind contactele sociale.
  • Numărul de cazuri a crescut cu 3.943 în 24 de ore în Germania, în timp ce numărul morţilor a depăşit pragul total de 70.000.
3910 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel vrea să relaxeze restricţiile anti-Covid în Germania. Vor fi posibile întâlnirile între două gospodării. Când vor intra în vigoare noile măsuri
Germania se pregăteşte să relaxeze restricţiile legate de pandemie şi să redeschidă anumite afaceri, mizând pe milioane de teste pentru a încerca să evite un al treilea val de contaminare, relatează Le Figaro.
 
Cancelarul german Angela Merkel va propune, miercuri, şefilor de regiuni să relaxaze restricţiilor privind contactele sociale, începând cu 8 martie.
 
Merkel a recunoscut că populaţia doreşte cu „înflăcărare” întoarcerea la o viaţă  normală, potrivit participanţilor la o şedinţă parlamentară, care a avut loc marţi.
 
„Ieşim dintr-o perioadă lungă de blocare şi acum trebuie să avansăm pas cu pas”, a spus Merkel, potrivit aceloraşi surse. 
 
De luni, 8 martie, vor fi posibile întâlnirile  între „două gospodării”, dar nu vor depăşi în total cinci persoane, copiii sub 14 ani nefiind incluşi, potrivit unui proiect. Până acum, contactele între gospodării trebuiau limitate la o singură persoană din afară.
 
În ultimele săptămâni, Germania a autorizat treptat redeschiderii şcolilor după două luni în care au fost închise. De asemenea, de luni, saloanele de coafură au fost deschise.
 
Strategia de redeschidere a ţării se va baza pe testarea masivă cu teste rapide.Scopul este ca până la începutul lunii aprilie întreaga populaţie să se poată testa în mod regulat şi gratuit. Tot personalul şcolilor şi grădiniţelor, precum şi elevii, vor primi, de asemenea, teste antigene gratuite în fiecare săptămână. 
 
Numărul de cazuri a crescut cu 3.943 în 24 de ore în Germania, potrivit datelor de la Institutul de Supraveghere a Sănătăţii Publice REQUIS marţi, în timp ce numărul morţilor a depăşit pragul total de 70.000 în acest weekend.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici