Bolsonaro anunţă că urmează un tratament cu hidroxiclorochină, după ce a fost confirmat cu COVID-19/ OMS a precizat că medicamentul este ineficient şi chiar periculos

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a confirmat, marţi după-amiază, că a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

1132 afișări
Imaginea articolului Bolsonaro anunţă că urmează un tratament cu hidroxiclorochină, după ce a fost confirmat cu COVID-19/ OMS a precizat că medicamentul este ineficient şi chiar periculos

Bolsonaro anunţă că urmează un tratament cu hidroxiclorochină , după ce a fost confirmat cu COVID-19/ OMS a precizat că medicamentul este ineficient şi chiar periculos

"Toată lumea ştia că, mai devreme sau mai târziu, va fi afectată o parte considerabilă a populaţiei. La mine, testul a ieşit pozitiv", a declarat Jair Bolsonaro, potrivit CNN.

Preşedintele Braziliei a precizat că se simte "foarte bine", deşi a avut febră 38 şi este obosit.

Bolsonaro a declarat că a început tratatamentul cu hidroxiclorochină şi azitromicină chiar înainte de a primi rezultatul celui de al doilea test.

Bolsonaro a pus starea sa bună pe seama medicamentului antimalarie. "Mă simt foarte bine. Cred că modul în care mi-au administrat hidroxiclorochina a făcut ca medicamentul să aibă efect imediat", a spus el.

Hidroxiclorochina, deşi lăudată cu entuziasm atât de Bolsonaro, cât şi de preşedintele SUA, Donald Trump, nu a fost dovedită a fi un tratament eficient pentru Covid-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat sâmbătă că a întrerupt studiile asupra medicamentului anti-malarie hidroxiclorochina la pacienţii cu COVID-19, pentru că nu a reuşit să reducă mortalitatea bolnavilor.

Medicamentul analizat în mai multe studii poate duce chiar la apariţia unor probleme de sănătate dacă este administrat necorespunzător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici