Canada raportează al doilea deces al unei persoane care se vaccinase cu serul AstraZeneca

  • Provincia canadiană Alberta a raportat primul deces al unui pacient după imunizarea cu serul AstraZeneca.
  • Cazul din Alberta marchează al doilea caz de tromboză şi primul deces din provincie.
1598 afișări
Imaginea articolului Canada raportează al doilea deces al unei persoane care se vaccinase cu serul AstraZeneca

Canada raportează al doilea deces al unei persoane care se vaccinase cu serul AstraZeneca

Provincia canadiană Alberta a raportat primul deces al unui pacient din cauza formării cheagurilor de sânge după ce a primit vaccinul anti-Covid AstraZeneca (AZN.L), au confirmat marţi seară autorităţile medicale din Canada, citate de Reuters.
 
Cazul din Alberta marchează al doilea caz de tromboză şi singurul deces, după ce în provincie au fost administrate peste 253.000 de doze de vaccin de AstraZeneca, se mai precizează în comunicatul autorităţilor.
 
Luna trecută, provincia Quebec a raportat primul deces din Canada a unui pacient după ce a primit vaccinul AstraZeneca.
 
Complicaţia rară, pe care autorităţile de reglementare o numesc Trombocitopenie imunitară protrombotică indusă de vaccin, implică cheaguri de sânge însoţite de un număr scăzut de trombocite, celule din sânge care ajută la coagulare.
 
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat în aprilie că formarea unor cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui catalogată drept efect secundar foarte rar.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici