COMENTARIU Marius Tucă: La ce oră se va închide Bucureştiul?

“La ce oră se închide Capitala” e pe cât de absurdă, pe atât de dementă în a induce starea de panică în populaţie, spune Marius Tucă.

22465 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Tucă: La ce oră se va închide Bucureştiul?

COMENATARIU Marius Tucă: La ce oră se va închide Bucureştiul?

Aceasta e întrebarea pe care o aud începând de miercuri, ora prânzului. Am fost întrebat de prieteni, rude, colegi – oameni cu ştate verchi în presă- dacă e adevărat că se închide Bucureştiul. Toţi, fără excepţie, care m-au întrebat la ce oră se închide Capitala, erau din Bucureşti. La ce i-ar fi ajutat faptul că se închide Capitala? Pentru că, oricum, niciunul dintre ei nu voia să părăsească oraşul. Răspunsul meu a fost de fiecare dată: „Cam în 5 minute. Aveţi timp să chemaţi un taxi sau un Uber şi să vă îndreptaţi într-o direcţie necunoscută”.

Isteria creată de acest fake news nu a făcut nimic altceva decât să panicheze o populaţie de aproape 4 miloane de oameni, populaţie care a devalizat în câteva ore toate angrourile şi magazinele din Bucureşti. Aţi auzit să se fi închis până acum vreun oraş din Italia, ţara cea mai afectată din Europa, cu mii de cazuri şi sute de morţi? Răspunsul este nu.

Aşadar, expresia “La ce oră se închide Capitala” e pe cât de absurdă, pe atât de dementă în a induce starea de panică în populaţie. Sigur, având în vedere că suntem conduşi la ora aceasta de Neamţu, Cîţu, Mâţu, Ciolacu, Sică, Cuţu, e posibil ca în inteligenţa lor creatoare să declare că vor închide oraşul. Parcă-i văd cum aleargă prin Chitila, Pantelimon, Drumul Taberei şi Bragadiru, cu lacăte mari în mână, să ferece porţile oraşului fondat de ciobanul Bucur, singurul inteligent dintre toate numele şi prenumele enumerate mai sus.

Aşadar, Pisi, dacă este posibil, numai dacă este posibil, încercaţi să nu mai sugeţi vitamina C şi să închideţi Bucureştiul din 5 în 5 minute.
Nu vă supăraţi, am şi eu întrebare pentru cei care citesc aceste rânduri: ştie careva la ce oră va fi închis Bucureştiul?

PS. Klaus Iohannis a declarat neanunţat că va decreta starea de urgenţă la începutul săptămânii viitoare. O decizie care nu are niciun sens din punctul meu de vedere. În continuare, aleşii neamului merg pe ideea de urgenţă, isterie, panică. Şi atunci ne întrebăm de ce atâtea fake news-uri, de ce atâta teamă, spaimă în rândurile populaţiei? Răspunsul vine din toată atitudinea celor care, dintr-o întâmplare aproape sinistră, au ajuns să conducă în vremuri excepţionale România. Apropos, de ce nu declară starea de urgenţă începând cu ziua de ieri? Sau cu ziua de marţi? Sau cu ocazia echinocţiului de primăvară? Sau în Ziua de Apoi? Păzea, Guvernul Sică 3,14 intră în acţiune!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici