Coronavirus. Premierul Boris Johnson a anunţat că va impune, în curând, restricţii mai dure în Anglia

  • Boris Johnson a declarat luni că va impune restricţii anti-Covid-19 mai dure în Anglia.
  • Premierul a precizat că şcolile secundare nu se vor redeschide luna aceasta.
  • Cazurile de COVID-19 au crescut brusc în Marea Britanie în ultimele săptămâni, din cauza unei noi tulpini mai contagioasă a virusului.
2391 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Premierul Boris Johnson a anunţat că va impune, în curând, restricţii mai dure în Anglia

Profimedia

Premierul britanic Boris Johnson a declarat luni că va impune restricţii mai dure în Anglia, în încercarea de limita răspânândirea cazurilor de coronavirus care escaladează rapid şi a precizat că şcolile secundare nu se vor redeschide luna aceasta, relatează Reuters.
 
Cazurile de COVID-19 au crescut brusc în Marea Britanie în ultimele săptămâni, din cauza unei noi tulpini mai contagioasă a virusului. Duminică au existat aproape 55.000 de cazuri noi şi, în total, peste 75.000 de persoane din ţară au murit din cauza COVID-19 în timpul pandemiei, al doilea cel mai mare bilanţ din Europa.
 
Aflat în vizită la un spital pentru a vedea primii oameni care primesc vaccinul produs de Universitatea Oxford şi AstraZeneca, Johnson a spus că ţara se confruntă cu săptămâni „dure, dure.”
 
„Dacă vă uitaţi la cifre, nu există nicio îndoială că va trebui să luăm măsuri mai dure şi le vom anunţa în timp util. Epidemia este cu adevărat în creştere”.
 
În prezent, Anglia este împărţită pe patru niveluri de restricţii, în funcţie de prevalenţa virusului, marea majoritate a ţării fiind în nivelurile 3 şi 4, unde întâlnirile sociale sunt restricţionate şi restaurantele şi puburile sunt închise.
 
Deoarece Anglia se îndrepta spre un blocaj strict la fel ca in luna martie, Johnson a fost întrebat dacă şcolile vor trebui să se închidă din nou şi să se revină la învăţarea online.
 
El a spus că în cazul şcolilor primare, închiderea va fi condiserata ca ultimă soluţie, având în vedere daunele sociale şi educaţionale care pot afecta copiii izolaţi.
 
El a indicat însă că ar putea fi nevoie să regândească un plan de redeschidere a şcolilor secundare pentru elevii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani.
 
Se pare că şcolile secundare joacă probabil un rol mai important în răspândirea epidemiei decât şcolile primare, aşa că va trebui să ne uităm foarte atent la ceea ce facem cu şcolile secundare în următoarea lună,” a afirmat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici