Coronavirus: Record de cazuri în mai multe ţări din Europa. Avertismentul OMS pentru regiune

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că relaxarea măsurilor de combatere a virusului alături de persoanelor care au „lasat garda jos” sunt în spatele creşterii de cazuri de coronavirus în Europa.

2578 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Record de cazuri în mai multe ţări din Europa. Avertismentul OMS pentru regiune

Coronavirus: Record de cazuri în mai multe ţări din Europa. Avertisementul OMS pentru regiune

Germania a raportat 1.707 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic din luna aprilie. De asemenea, Spania a raportat cel mai mare număr zilnic din aprilie, înregistrând 3.715 cazuri noi în ultimele 24 de ore, cu 127 de decese.

Hans Kluge, director regional pentru Europa al OMS, a declarat joi că „epicentrul” pandemiei se afla acum în America, dar regiunea europeană „a fost pe o traiectorie proprie, arătând o tendinţă diferită în comparaţie cu restul lumii."

„Riscul nu a fost niciodată departe. În ultimele două luni, cazuri noi au crescut constant în fiecare săptămână în regiune. Au fost cu 40.000 de cazuri mai mult în prima săptămână a lunii august, comparativ cu prima săptămână a lunii iunie, când cazurile numărul cazurilor a fost cel mai scăzut”, a spus Kluge în timpul unui briefing de presă online.

Italia a raportat miercuri 642 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr de la sfârşitul lunii mai. Ţara a înregistrat total de 255.278 de cazuri şi 35.412 decese.

Între timp, Ministerul Sănătăţii din Franţa a raportat miercuri 3.776 noi infecţii cu Covid-19, bilanţul zilnic depăşind 3.000 pentru a treia oară în ultimele cinci zile. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici