Danemarca va dezgropa milioane de nurci sacrificate în lupta de prevenire a COVID-19

  • Lucrările vor începe în mai 2021, când riscul contaminării cu coronavirus de la animalele moarte a fost eliminat.
  • Danemarca a sacrificat luna trecută peste 15 milioane de nurci, în încercarea de a preveni răspândirea COVID-19.
  • Rezidenţii din zonele unde au fost îngropate nurcile se tem de riscurile potenţiale pentru sănătate cauzate de poluarea cu leşurile animalelor.
2245 afișări
Imaginea articolului Danemarca va dezgropa milioane de nurci sacrificate în lupta de prevenire a COVID-19

Sursa foto: Mediafaxfoto

Patru milioane de nurci sacrificate în Danemarca pentru o tulpină de coronavirus mutant vor fi exhumate anul viitor pentru a preveni contaminarea mediului, a declarat guvernul ţării scandinave. Mişcarea a venit pe fondul plângerilor rezidenţilor cu privire la riscurile potenţiale pentru sănătate, după ce unele dintre leşuri au ieşit la suprafaţă în urma procesului de descompunere.

În noiembrie, Danemarca, cel mai mare exportator de blană din lume, a ordonat uciderea a aproximativ 15 milioane de nurci din ţară. Acest lucru s-a întâmplat după ce o versiune mutantă a coronavirusului s-a transmis de la nurci la oameni. Cel puţin 373 de persoane au fost infectate cu noua tulpină. 

Autorităţile au susţinut că nu există riscul locul în care au fost înhumate să răspândească noul coronavirus, dar cetăţenii s-au plâns de riscul contaminării apei potabile şi a unui lac din apropiere.

Ministerul Alimentaţiei şi Agriculturii a declarat că a obţinut sprijin în Parlament pentru a dezgropa nurcile. Lucrările vor începe în luna mai a anului viitor, după ce riscul de infectare de la rămăşiţele animalelor a trecut complet.

Nurcile exhumate vor fi colectate şi incinerate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici