Fără dans la nuntă şi distanţă între mese la restaurant - noile măsuri anti-covid de la Madrid

  • Marius gestionează singurul restaurant românesc din oraşul Madrid şi se străduieştee să ţină afacerea deschisă.
  • Îi va fi şi mai greu, începând de luni, pentru că guvernul de la Madrid impune noi limite pentru baruri şi restaurante, cu speranţa că va putea stopa extinderea pandemiei.
  • Numărul bolnavilor pune tot mai multă presiune pe sistemul medical din zonă, unde se ridică acum un spital de urgenţă cu o investiţie de 50 de milioane de euro.
661 afișări
Imaginea articolului Fără dans la nuntă şi distanţă între mese la restaurant - noile măsuri anti-covid de la Madrid

Sursa foto: profimedia

Autorităţile de la Madrid nu reuşesc să oprească apariţia focarelor de Covid-19. De aceea au anunţat restricţii şi mai dure pentru baruri şi restaurante. Mesele trebuie separate la minim 1,5 metri, iar nunţile nu mai pot fi celebrate cu dans şi serviciu de bar.
 
Marius Matei gestionează singurul restaurant românesc din Madrid şi recunoaşte că nu-i este uşor. În timp ce alte restaurante stau închise, Marius este dispus să ţină afacerea deschisă în continuare şi să servească mâncarea românească apreciată de clienţi.
 
Spania trece prin al doilea val al pandemiei cu toate că a aplicat cele mai drastice măsuri din Europa. Ultimul bilanţ zilnic semnalează 4.500 de cazuri de Covid-19 şi 184 de morţi în ultimele 7 zile, iar regiunea Madrid are cele mai active focare din ultimele zile.
 
În spitalele madrilene sunt îngrijiţi 400 de oameni afectaţi de coronavirus, dintre care 225 sunt în stare critică. Guvernul regional construieşte contracronometru un spital pentru Covid19 cu 1.000 de paturi, care ar trebui să fie gata în luna noiembrie.
 
Marius Matei - reprezentant restaurant cu specific românesc: Este greu pentru toată lumea, greu în orice aspect, dar muncind şi luptând vom supravieţui. Facem tot ce e tipic românesc. Sarmale, mici, mămăliguţă. Absolut orice. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici