Firea, către Ministerul Sănătăţii: Va fi nevoie de mai mulţi medici epidemiologi în Bucureşti

  • Firea spune că sunt doar 7 medici epidemiologi la DSP Bucureşti şi numărul poate fi mărit prin medici de la spitalele din Capitală, însă chiar şi aşa e nevoie de mult mai mulţi, dat fiind numărul mare de persoane în izolare şi în carantină.
  • De asemenea, Firea a spus că Ministerul de Finanţe ar trebui să prelungească perioada în care se acordă reduceri la impozit, pentru a nu se forma cozi la ghişee.
  • În România au fost confirmate 31 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.
3851 afișări
Imaginea articolului Firea, către Ministerul Sănătăţii: Va fi nevoie de mai mulţi medici epidemiologi în Bucureşti

Firea, către Ministerul Sănătăţii: Va fi nevoie de mai mulţi medici epidemiologi în Bucureşti

Primarul Capitalei Gabriela Firea a lansat două apeluri către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Finanţe, pentru a mări numărul de epidemiologi în Bucureşti, respectiv pentru a prelungi perioada reducerilor la impozit, astfel încât să nu se formeze cozi la ghişee.

Firea spune că sunt doar 7 medici epidemiologi la DSP Bucureşti şi numărul poate fi mărit prin medici de la spitalele din Capitală, însă chiar şi aşa e nevoie de mult mai mulţi, dat fiind numărul mare de persoane în izolare şi în carantină.

„Avem rugămintea către Ministerul Sănătăţii, având în vedere faptul că în Bucureşti sunt doar 7 medici epidemiologi la DSP, unul care este prin rotaţie de permanenţă la Aeroport şi 6 realizează teste pentru persoanele care sunt ori în carantină, prin în izolare la domiciliu, noi suplimentăm cu medici epidemiologi de la spitalele noastre, dar în zilele următoare va fi nevoie de mai mulţi medici epidemiologi la Bucureşti, pentru că avem un număr foarte mare aflate în carantină şi în izolare şi toate trebuie testate şi aţi observat deja că sunt nemulţumiri pentru că aceşti oameni stau în carantină sau în izolare, dar nu li s-a făcut încă testul, sau testele legate de contacte durează foarte mult până când vine rezultatul”, a spus Firea.

De asemenea, Firea a spus că Ministerul de Finanţe ar trebui să prelungească perioada în care se acordă reduceri la impozit, pentru a nu se forma cozi la ghişee.

„Vin cu rugămintea către Ministerul de Finanţe să prelungească o săptămână pentru acele reduceri care se dau pentru plata impozitelor, deoarece azi-dimineaţă erau cozi foarte mari la ghişeele administraţiilor financiare şi vă daţi seama ce sursă de răspândire”, a mai spus Firea.

În România au fost confirmate 31 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici