Franţa a anunţat noile condiţii de intrare în ţară începând din 9 iunie

  • Europenii vaccinaţi împotriva Covid-19 vor putea intra în Franţa din 9 iunie fără să prezinte dovada unui test PCR.
  • Ţările au fost clasificate în 3 zone distincte, după culoare: zona verde, zona portocalie şi zona roşie.
1895 afișări
Imaginea articolului Franţa a anunţat noile condiţii de intrare în ţară începând din 9 iunie

Foto: Profimedia

Europenii vaccinaţi împotriva Covid-19 vor putea intra în Franţa din 9 iunie fără să prezinte dovada unui test PCR negativ, a anunţat vineri ministrul francez pentru Transporturi, Jean-Baptiste Djebbari.
 
"Anunţăm că începând cu 9 iunie europenii care sunt vaccinaţi vor putea veni în Franţa fără un test PCR," a declarat Jean-Baptiste Djebbari, potrivit Le Figaro.
 
Ţările au fost clasificate în 3 zone distincte, după culoare: zona verde, zona portocalie şi zona roşie.
 
Pentru zona verde, incluzând ţările Uniunii Europene, Australia, Coreea de Sud şi Israel, există 2 scenarii. „Dacă cetăţenii sunt vaccinaţi şi vin dintr-una dintre aceste ţări verzi, nu li se va cere un test. Sunt bineveniţi în Franţa. Dacă nu sunt vaccinaţi, li se va cere un test PCR sau antigen făcut cu 72 de ore înainte”, a detaliat secretarul de stat, Jean Baptiste Lemoyne.
 
Zona portocalie se referă la „ţările în care circulaţia virusului există încă, dar este sub control şi în care nu există variante îngrijorătoare”, a explicat Jean Baptiste Lemoyne. Acest lucru priveşte „majoritatea ţărilor din lume”, inclusiv Statele Unite şi Regatul Unit. Există apoi două scenarii: dacă cetăţenii sunt vaccinaţi, va fi necesar un test PCR făcut cu mai puţin de 72 de ore înainte de îmbarcare sau un test antigen (TAG) făcut cu mai puţin de 48 de ore înainte. În caz contrar, „nu pot intra în Franţa decât persoanelor cu motive foarte importante, cum ar fi motive familiale,” a adăugat secretarul de stat.
 
Zona roşie se referă la ţările „în care virusul circulă destul de activ, unde există variante îngrijorătoare”, precum Africa de Sud, Brazilia sau India. Vacinaţi sau nu, ceteţenii din aceste ţări pot întra în Franţa doar cu motive foarte intemeiate. „Este o alegere asumată. Avem nevoie de securitate medicală, pentru a evita răspândirea variantelor, care ar putea pune la îndoială toate eforturile depuse de francezi timp de luni de zile,” a spus Jean-Baptiste Lemoyne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici