Încă un caz grav de COVID cu tulpină delta, în judeţul unde o femeie a murit

Încă un caz de COVID cu tulpină delta a fost diagnosticat în judeţul Argeş, unde zilele trecute s-a înregistrat primul deces al unei femei din România, la care fusese identificată tulpina extrem de periculoasă. Noul caz este tot o femeie, de 74 de ani, nevaccinată.

1449 afișări
Imaginea articolului Încă un caz grav de COVID cu tulpină delta, în judeţul unde o femeie a murit

Încă un caz grav de COVID cu tulpină delta, în judeţul unde o femeie a murit

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a declarat, vineri seara, la Digi 24, că în România sunt 44 de cazuri identificate prin secvenţiere, în 9 judeţe, cu tulpina delta, cele mai multe fiind în Ilfov, Argeş şi municipiul Bucureşti.

Un caz grav de infecţie cu tulpina delta este în judeţul Argeş, unde zilele trecute o femeie a murit.

„Tot în judeţul Argeş mai este încă o persoană, tot de sex feminin, nevaccinată, 74 de ani, care este în Terapie Intensivă, infectată tot cu tulpina delta, dar la acest moment este în faza de post-COVID, practic e în continuare un pacient grav, dar a trecut de perioada de contagiozitate”, a spus Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, nu există legătură între cele două cazuri din Argeş.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că tulpina delta are un tablou clinic diferit faţă de ceea ce observaseră medicii până acum în cazurile COVID.

„Durerea de cap este foarte frecvent întâlnită, durerea de gât şi scurgerile nazale, rinoreea, spre deosebire de cazurile anterioare care erau date de varianta britanică şi varianta din Wuhan care erau cu tuse şi pierderea mirosului sau gustului, care erau simptome relativ specifice”, a mai spus Gheorghiţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici