Incidenţa în Bucureşti a ajuns la 1 la mie. Ce restricţii se vor aplica în Capitală

Rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti a ajuns miercuri la 1 la mie, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

3387 afișări
Imaginea articolului Incidenţa în Bucureşti a ajuns la 1 la mie. Ce restricţii se vor aplica în Capitală

Rata de infectare era marţi de 0,9 la mia de locuitori, faţă de 0,87 cât a fost luni.

Cea mai mare rată de infectare în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori.

De atunci, a fost în continuă scădere, până pe 30 decembrie.

Ce restricţii se vor aplica din 8 ianuarie, după ce rata a depăşit 1 la mie:

  • organizarea şi desfăşurarea activităţii încadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în spaţii închisesau deschise să fie permisă în intervalul orar5,00-22,00, cu participarea publiculuipână la30% din capacitatea maximăa spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, în judeţele/localităţile în care rata de incidenţa cumulată la 14 zileeste mai marede 1/1.000 de locuitori. Se propune ca participareasă fie permisă doar pentrupersoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care autrecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care seaflă în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectăriicu virusul SARS-CoV-2, respectiv persoanele careprezintă rezultatul negativ al unuitest RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore saual unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
  • organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive pe teritoriul României, în spaţii închise sau deschise, să poată fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-22,00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, repartizarea acestora pe întreaga suprafaţă a arenei, asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între persoane şi purtarea măştii de protecţie, în judeţele/localităţile în care rata de incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori. Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale să fie permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 500 de persoane, în intervalul orar 5,00- 22,00, cu asigurarea unei distanţe de 2 metri între persoane şi a unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie, în judeţele/localităţile în care rata de incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori.

CITEŞTE AICI Restricţii pentru valul 5. CNSU: Măştile de tip medical sau FFP2 devin obligatorii în toate spaţiile publice închise şi deschise. Lista completă a restricţiilor

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici