Moscova a înregistrat în aprilie cu 16% mai multe decese decât aceeaşi lună a anului trecut. Doar 5,5% din decese au fost cauzate de COVID-19

  • Numărul total al morţilor înregistraţi în Moscova a crescut brusc în Aprilie
  • Comparativ cu aceaşi lună a anului trecut sunt semnificativ mai multe decese.
  • Numărul este mai mare şi în comparaţie cu cifrele oficiale privind decesele provocate de coronavirus, precizează Reuters.
  • Doar 5,5% din decese au fost cauzate de coronavirus
1697 afișări
Imaginea articolului Moscova a înregistrat în aprilie cu 16% mai multe decese decât aceeaşi lună a anului trecut. Doar 5,5% din decese au fost cauzate de COVID-19

Multe ţări din lume analizează totalul deceselor din orice cauză pentru a înţelege mai bine impactul pe care virusul îl are. Multe din decesele cauzate de COVID-19 este posibil să treacă fără a fi înregistrate. O altă posibilitate luată în considerare este creşterea deceselor provocate de alte boli deoarece sistemele medicale sunt afectate de pandemie şi nu pot investiga la nivelul premergător coronavirus, celelalte boli.

Datele publicate duminică arată că în Moscova au fost înregistrate 11.846 de decese în luna aprilie, prima lună în care oraşul a înregistrat un număr mare de decese cauzate de COVID-19. Numărul reprezintă o creştere de 18% faţă de aprilie 2019.

Comparând cu ultimi 10 ani, creşterea este în medie cu 20%, potrivit datelor publicate de guvern. Din cele 11.846 doar 658 au fost înregistate ca fiind cauzate de coronavirus. Procentual înseamnă că 5,5% din decese.

Şi alte ţări folosesc aceste date pentru a înţelege mai bine impactul pandemiei. Se presupune că multe persoane ce mor din cauza COVID-19 nu apucă să fie testate.

Un raport din Italia arată că decesele la nivel naţional ar fi crescut cu 39% de la primul decese înregistrat din cauza coronavirusului, comparativ cu media aceleaşi perioade a anilor trecuţi. Doar jumătate din numărul total al "excesului" de decese este oficial cauzat de COVID-19. Restul de 46% se presupune că sunt fie pacienţi ce au murit tot din cauza COVID-19 sau sunt pacienţi ce sufereau de alte boli şi au fost victime ale suprasolicitării sistemului medical.

În Rusia sunt confirmate 209.688 de cazuri de infecţie cu Sars-Cov2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici