Pfizer creşte prognoza de vânzări pentru vaccinul COVID-19 în 2021

Pfizer şi-a majorat miercuri prognoza pentru vânzările pe întregul an ale vaccinului COVID-19 pe care l-a dezvoltat cu BioNTech din Germania cu aproape 29%, până la 33,5 miliarde de dolari, în condiţiile în care naţiunile se aprovizionează cu doze pentru restul anului, anunţă Reuters.

415 afișări
Imaginea articolului Pfizer creşte prognoza de vânzări pentru vaccinul COVID-19 în 2021

Pfizer creşte prognoza de vânzări pentru vaccinul COVID-19 în 2021

Compania a mai declarat că ar putea solicita o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru o doză potenţială de rapel încă din luna august.

Previziunile ridicate de vânzări ale vaccinului se bazează pe acorduri semnate pentru 2,1 miliarde de doze, iar valorile ar putea creşte în cazul semnării unor contracte suplimentare.

J&J săptămâna trecută a estimat vânzările vaccinului COVID-19 pe tot anul la 2,5 miliarde de dolari, în timp ce Moderna a prognozat 19,2 miliarde de dolari.

Pfizer a declarat că a livrat până acum 1 miliard de doze de vaccin din decembrie.

"Înainte de pandemie, Pfizer producea anual aproximativ 200 de milioane de doze pe întregul portofoliu de vaccinuri", a declarat directorul executiv Albert Bourla.

Creşterea producţiei este supusă extinderii la instalaţiile actuale, adăugând noi furnizori şi producători contractuali, a spus compania.

Statele Unite au achiziţionat cu 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer / BioNTech săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici