România trimite pacienţi cu COVID în străinătate. Trei pacienţi vor ajunge la Szeged

Trei pacienţi de la UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad au fost transferaţi vineri la Spitalul din Szeged în urma protocolului încheiat între România şi Ungaria.

337 afișări
Imaginea articolului România trimite pacienţi cu COVID în străinătate. Trei pacienţi vor ajunge la Szeged

România trimite pacienţi cu COVID în străinătate. Trei pacienţi vor ajunge la Szeged

„Trei pacienţi din Unitatea Primire Urgenţe, diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2, au plecat spre Spitalul din Szeged în urma unui protocol încheiat între România şi Ungaria”, au anunţat pe Facebook reprezentanţii spitalului din Arad.

Conforrm acestora, pacienţii au 30, 61 şi 68 de ani.

„Prima pacientă care a urcat în ambulanţa SMURD este Roxana, o tânără încrezătoare că se va întoarce sănătoasă acasă”, au mai scris reprezentanţii spitalului.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 12 pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2, aflaţi în stare critică, sunt transportaţi vineri în Ungaria. Este vorba despre 5 pacienţi intubaţi care vor fi transferaţi în centrul universitar din Debrecen şi 7 pacienţi (2 intubaţi şi 5 cu necesar de oxigen) care vor fi transferaţi în centrul universitar din Szeged.

Toţi pacienţii se află în stare stabilă, sunt transportabili şi sunt internaţi în unităţile de primiri urgenţe ale unor spitale din Bucureşti şi din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici