Rusia a solicitat aprobarea vaccinului Sputnik V în UE. Ce spune Agenţia Europeană a Medicamentului

  • Autorităţile ruse au solicitat aprobarea vaccinului Sputnik V împotriva noului coronavirus în UE.
  • Un purtător de cuvânt al fondului suveran de investiţii a declarat că această cerere a fost depusă marţi la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).
  • EMA a indicat într-un comunicat de presă că „va comunica atunci când începe o procedură de examinare continuă.”
2265 afișări
Imaginea articolului Rusia a solicitat aprobarea vaccinului Sputnik V în UE. Ce spune Agenţia Europeană a Medicamentului
Autorităţile ruse au solicitat aprobarea vaccinului Sputnik V împotriva noului coronavirus în UE, a anunţat miercuri fondul suveran rus de investiţii, care a participat la dezvoltarea serului, relatează Le Figaro.
 
Fondul a declarat într-un comunicat că a „depus înregistrarea şi se aşteaptă ca prima revizuire a documentelor trimise să aibă loc în februarie.” Un purtător de cuvânt al fondului suveran de investiţii a declarat că această cerere a fost depusă marţi la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).
 
Documentele necesare, cum ar fi rezultatele intermediare din studiile clinice în fază 3, vor fi trimise şi revizuite pe măsură ce apar. „Pe baza seriei de analize, EMA va decide asupra autorizării vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană”, specifică fondul.
 
La rândul său, EMA a indicat într-un comunicat de presă că „va comunica atunci când începe o procedură de examinare continuă”. „La sfârşitul lunii octombrie, am început procesul de autorizare a vaccinului în Europa. Este un proces la scară largă, al cărui obiectiv este obţinerea permisiunii de utilizare a vaccinului în UE," a adăugat purtătorul de cuvânt al fondului suveran de investiţii, adăugând că" înregistrarea este un pas important. "
 
Numit „Sputnik V” ca un omagiu pentru primul satelit lansat de URSS în 1957, vaccinul rus împotriva coronavirusului a fost întâmpinat cu scepticism la nivel internaţional în faţa unui anunţ considerat prematur, în august, chiar înainte de începerea studiilor clinice. (faza 3) şi publicarea rezultatelor ştiinţifice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici