Un studiu german despre COVID agită populaţia: varianta Omicron rezistă anticorpilor actuali

Echipa de cercetare condusă de Institutul Leibniz pentru Cercetarea Primatelor din Gottingen, Germania, a scos la iveală concluzii-şoc pentru oameni.

4999 afișări
Imaginea articolului Un studiu german despre COVID agită populaţia: varianta Omicron rezistă anticorpilor actuali

Studiu despre COVID care dă de gândit: varianta Omicron rezistă anticorpilor actuali

Alte motive de nelinişte în pandemie, venite dinspre lumea ştiinţifică medicală. Anticorpii SARS CoV-2 sunt ineficienţi la varianta Omicron care se răspândeşte acum, într-un ritm îngrijorător, în întreaga lume.

Pentru a dovedi acest lucru, un grup de cercetare condus de Institutul Leibniz pentru Cercetarea Primatelor din Göttingen, Germania, împreună cu cercetători de la Şcoala de Medicină din Hanovra, Centrul Medical al Universităţii din Gottingen, Universitatea Friedrich-Alexander din Erlangen-Nürnberg şi Centrul German de Cercetare a Infecţiilor din Braunschweig, a evaluat eficacitatea vaccinărilor şi a anticorpilor.

Echipa a reuşit să demonstreze că anticorpii formaţi după două vaccinări BioNTech-Pfizer au fost semnificativ mai puţin eficienţi împotriva variantei Omicron decât varianta Delta, dominantă până de curând. 

Cercetătorii au investigat, de asemenea, dacă persoanele bolnave care au fost infectate în timpul primului val de coronavirus din Germania au format anticorpi care protejează împotriva variantei Omicron.

Deşi anticorpii au inhibat vârful virusului responsabil pentru primul val, au avut un efect redus asupra vârfului Omicron. Prin urmare, se poate presupune că aceşti oameni nu au o protecţie imună solidă împotriva variantei Omicron.

Un efect protector mai bun a fost observat după trei imunizări cu BioNTech-Pfizer şi după vaccinarea încrucişată cu Oxford-AstraZeneca / BioNTech-Pfizer. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici