UNICEF se confruntă cea mai mare criză globală din toată activitatea sa de funcţionare. Cum sunt afectaţi copii

  • COVID-19 este cea mai mare criză globală care afectează copiii din toată activitatea de 75 de ani a UNICEF.
  • Potrivit reprezentanţilor instituţiei, pandemia anulează toate progrese realizate în trecut, alte 100 de milioane de copii ajungând să trăiască în sărăcie.
214 afișări
Imaginea articolului UNICEF se confruntă cea mai mare criză globală din toată activitatea sa de funcţionare. Cum sunt afectaţi copii

UNICEF se confruntă cea mai mare criză globală din toată activitatea sa de funcţionare. Cum sunt afectaţi copii

COVID-19 afectează copiii la o scară fără precedent, provocând cea mai mare criză resimţită de copii pe care a cunoscut-o UNICEF în toată activitatea sa de 75 de ani, afirmă agenţia ONU dedicată copiilor într-un raport publicat joi.
Documentul avertizează că, la aproape doi ani de la debutul pandemiei, impactul COVID-19 devine tot mai amplu, ceea ce adânceşte sărăcia, intensifică inegalităţile şi ameninţă drepturile copilului la un nivel fără precedent.

„De-a lungul întregii noastre activităţi, UNICEF a contribuit la crearea unui mediu mai sănătos şi mai sigur pentru copiii din întreaga lume, obţinând rezultate extraordinare pentru milioane de copii. Aceste realizări sunt acum în pericol. Pandemia de COVID-19 este cea mai mare ameninţare la adresa progreselor realizate pentru copii în toţi cei 75 de ani de activitate. În timp ce numărul copiilor flămânzi, neşcolarizaţi, abuzaţi, săraci sau obligaţi să se căsătorească este în creştere, numărul copiilor care au acces la servicii medicale, vaccinuri, hrană suficientă şi servicii esenţiale este în scădere”, a declarat directorul executiv al UNICEF Henrietta Fore.

Raportul estimează că alte 100 de milioane de copii trăiesc acum în sărăcie multidimensională din cauza pandemiei, o creştere de 10 procente faţă de anul 2019. Aceasta înseamnă aproximativ 1,8 copii pe secundă de la mijlocul lui martie 2020.

Raportul prezintă şi alte dovezi ale regresului, afirmând că numărul copiilor care trăiesc acum în gospodării ce se confruntă cu sărăcie monetară a crescut cu aproximativ 60 de milioane faţă de situaţia de dinaintea pandemiei. În plus, în 2020, peste 23 de milioane de copii au ratat vaccinuri esenţiale – o creştere de aproape patru milioane faţă de 2019 şi cel mai mare număr înregistrat în ultimii 11 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici