Valeriu Gheorghiţă, despre scandalul AstraZeneca: ”Cel mai greu moment al campaniei”

Scandalul izbucnit în urma efectelor adverse produse de vaccinul AstraZeneca a fost cel mai greu din campania de vaccinare de până acum, în România, a spus, duminică, dr. Valeriu Gheroghiţă, care a explicat şi care sunt reacţiile care trebuie să trimită persoana vaccinată la medic.

1902 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, despre scandalul AstraZeneca: ”Cel mai greu moment al campaniei”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Întrebat ce efect a avut scandalul din jurul vaccinului AstraZeneca asupra campaniei de vaccinare în România, col. dr. Valeriu Gheorghiţă a spus, la Digi 24, că a fost cel mai greu moment de până acum.

„Asupra campaniei în sine, asupra faptului că au fost locuri anulate, nu m-ar îngrijora, ci a crescut puţin neîncrederea faţă de toate vaccinurile, nu doar faţă de cel de la AstraZeneca. Oamenii şi-au pus întrebarea că dacă se ridică această problemă faţă de AstraZeneca, oare celelalte au problemă şi ele? Categoric, informarea şi comunicarea în această perioadă sunt foarte importante şi mai mult decât atât, cred că e cel mai greu moment al campaniei de vaccinare pentru că realmente oamenii au nevoie de răspunsuri, oamenii sunt preocupaţi (...), îngrijoraţi”, a spus Gheorghiţă.

Acesta a precizat că efectele adverse ar apărea între 4 zile şi 14 zile, dar nu s-a stabilit o relaţie de cauzalitate între vaccinare şi trombozele apărute la cazurile cercetate în Europa.

Întrebat ce reacţii ar trebui să trimită o persoană la medic după vaccinare, dr. Gheorghiţă a spus că acestea sunt „durere de cap care persistă mai mult de 3 zile şi care se accentuează progresiv şi nu este controlată cu medicaţia obişnuită, sângerări care apar pe piele sau la nivelul mucoaselor, dureri abdominale care nu trec sau disconfort la respiraţie sunt semnale de alarmă care trebuie să trimită persoana respectivă la medic, la medicul de familie sau la Urgenţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici