Virusul SARS-Cov-2 rezistă 28 de zile pe smartphone

  • Un studiu publicat în Virology Journal îţi spune de ce trebuie să cureţi smartphone-ul regulat
  • Cercetătorii din Australia dezvăluie că virusul SARS-Cov-2 e activ 28 de zile pe telefon
  • Virusul este prezent aproape o lună pe sticlă, oţel inoxidabil şi bancnote
7148 afișări
Imaginea articolului Virusul SARS-Cov-2 rezistă 28 de zile pe smartphone

Virusul SARS-Cov-2 rezistă 28 de zile pe smartphone

Dacă te gândeai că este suficient să te speli pe mâini regulat pentru a evita să te infectezi cu coronavirus, află că lucrurile sunt mult mai serioase. Un studiu publicat de Centrul Australian pentru Prevenirea Bolilor îţi spune că smartphone-ul şi bancnotele te pun într-un real pericol.

Timp de 28 de zile reuşeşte să supravieţuiască virusul SARS-Cov-2 pe ecranul telefonului mobile şi pe carcasa de oţel inoxidabil. Cum un alt studiu arăta că fiecare dintre noi deblochează telefonul în medie de peste 50 de ori pe zi, pericolul de infectare este real.
 
Venirea iernii nu ne ajută. Cercetătorii australieni care au publicat descoperirea în Jurnalul de Virusologie spun că SARS-Cov-2 este activ pe o perioadă lungă la o temperatură de 20 de grade. În schimb, la peste 40 de grade el nu rezistă nici măcar o zi.
 
Atenţie însă când cureţi telefonul. Nu folosi substanţe chimice pentru că îl poţi distruge. De asemenea, trebuie să ai grijă să nu intre apă sau săpun în portul pentru încărcare sau cel pentru căşti. Există şi gadgeturi care curăţă telefonul cu raze UV.
 
  • „Ecranele de smartphone-urile moderne sunt acoperite cu oleofob (pentru respingerea uleiului). Sunt făcute să reziste la amprente şi grăsime aşa că modul în care poţi curăţa aceste device-uri este destul de limitat în abilitatea de a dezinfecta. Felul în care şi-au imaginat că vei face asta: te pregăteşti să mergi la somn, încarci telefonul, introduci telefonul în apar cu ecranul oprit, închizi aparatul şi se blochează şi apeşi pe buton”, explică Lew Later, Unbox Therapy.
                

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici