Anchetă privind aplicaţia Google Street View în Connecticut

Departamentul Justiţiei din statul Connecticut (nord-estul Statelor Unite) a anunţat luni demararea unei anchete pentru a stabili dacă Google încalcă dreptul cetăţenilor la viaţă privată prin intermediul serviciului său de cartografiere Street View.

76 afișări
Imaginea articolului Anchetă privind aplicaţia Google Street View în Connecticut

Anchetă privind aplicaţia Google Street View în Connecticut

Ancheta, care vizează mai multe state americane, va pune accentul pe "intruzinea foarte preocupantă a Google în viaţa privată a persoanelor", a explicat într-un comunicat secretarul Justiţiei din Connecticut, Richard Blumenthal.

Aplicaţia Street View, care permite utilizatorilor de Internet să "se plimbe" virtual prin marile oraşe ale lumii, a generat deja controverse şi demararea de anchete oficiale în mai multe ţări.

Compania Google a anunţat recent că vehiculele sale folosite pentru Street View, care colindă oraşele, au înregistrat "din greşeală" nu numai fotografii, ci şi comunicaţiile reţelelor WiFi nesecurizate.

Street View "nu poate (...) să invadeze reţelele informatice de la domiciliu sau de la birou şi să colecteze informaţii şi date personale", a afirmat Blumenthal, insistând asupra dreptului cetăţenilor de a şti ce s-a înregistrat cu ajutorul aplicaţiei Street View, cum şi de ce.

El a cerut de asemenea companiei să ofere informaţii detaliate despre măsurile de securitate pe care intenţionează să le adopte pentru a soluţiona problema.

"Ancheta noastră va consta în a stabili dacă legile au fost încălcate şi dacă este necesară modificarea legislaţiei federale şi a celei a statelor", a adăugat el.

Blumenthal a cerut companiei Google să explice în ce moment şi prin ce modalitate a fost înştiinţată că dispozitivele folosite pentru Street View colectează date de la reţelele WiFi nesecurizate, dar şi de ce acestea înregistrează calitatea acestor reţele WiFi.

"A fost o greşeală din partea noastră să includem în aplicaţia noastră un cod pentru colectarea datelor personale (payload), dar considerăm că nu am încălcat nici o lege americană", a explicat un purtător de cuvânt al Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici