Cine este Sebastian Văcăriuc, unul din finaliştii competiţiei Sony World Photography Awards Student Focus 2014. LISTA finaliştilor

Sebastian Văcăriuc, student în anul al doilea la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, este unul dintre finaliştii competiţiei de fotografie Sony World Photography Awards Student Focus 2014, informează un comunicat.

371 afișări
Imaginea articolului Cine este Sebastian Văcăriuc, unul din finaliştii competiţiei Sony World Photography Awards Student Focus 2014. LISTA finaliştilor

Cine este Sebastian Văcăriuc, unul din finaliştii competiţiei Sony World Photography Awards Student Focus 2014. LISTA finaliştilor

"Student Focus" este unul dintre cele mai mari programe internaţionale de fotografie dedicate studenţilor. În acest program sunt implicate 230 de instituţii educaţionale din lumea întreagă, iar scopul acestuia este de a sprijini şi inspira generaţiile viitoare de fotografi.

Sebastian Văcăriuc, student în anul al doilea la Univerisitatea Babeş-Bolyai, unde urmează cursuri de fotografie, este din Botoşani şi are 23 de ani. El şi-a asigurat locul între cei 10 finalişti din lumea întreagă cu imaginea denumită "Bătrân pe un câmp unde se sfârşeşte oraşul". Imaginea a fost realizată ca urmare a unei cerinţe ce vizează subiectul "Ştirile de mâine", într-o singură imagine.

VEZI AICI FOTOGRAFIA REALIZATĂ DE SEBASTIAN VĂCĂRIUC

"Fotografia a fost realizată în octombrie 2013, pe un câmp de la marginea oraşului Cluj-Napoca. După câteva minute, l-am zărit pe acest bătrân şi am vrut să surprind contrastul dintre el şi ambientul sălbatic, mărginit în zare de blocurile din oraş. Ca de obicei, am văzut o conexiune între elementele componente ale imaginii, iar scopul meu era să o surprind", a spus Sebastian Văcăriuc despre fotografia sa.

"Am fost foarte fericit să aflu că sunt unul dintre finaliştii competiţiei. Acest rezultat îmi dă mai multă încredere în mine şi este dovada că am progresat de-a lungul timpului. Am considerat ultima cerinţă a concursului ca pe o nouă provocare şi voi face tot posibilul să ating standarele acestei competiţii", a completat Sebastian Văcăriuc.

Portretul este ramura preferată de Văcăriuc din fotografie şi speră ca va avea o carieră în această categorie.

În calitate de finalist, Văcăriuc a câştigat o cameră foto full frame Sony α7, pe care va trebui să o folosească pentru a rezolva a doua cerinţă a competiţiei: o serie de fotografii cu titlul "Autoportrete". O singură serie va fi aleasă câştigătoare de juriul concursului.

De asemenea, toţi finaliştii beneficiază de o călătorie în Londra, alături de profesorii lor, pentru a participa la gala Sony World Photography Awards 2014, care are loc pe 30 aprilie.

Cei 10 finalişti ai Student Focus sunt Nadia Navarro, Al Aire, Argentina, Rahul Talukder, Pathshala South Asia Media Institute, Bangladesh, Li Dandan, Nanjing University of the Arts, China, Tor Birk Trads, Danish School of Media, Danemarca, Chloe Riddell, University of Auckland, Noua Zeelandă, Sebastian Văcăriuc, Babeş-Bolyai University, România, Russell Bruns, Rhodes University, Africa de Sud, Tara Mette, Stellenbosch Academy of Design & Photography, Africa de Sud, Scarlet Evans, Central St Martins, Marea Britanie, şi Jordan VanSise, Marylhurst University, Statele Unite ale Americii.

La ceremonie va fi premiat Fotograful anului 2014 la Student Focus, ce va primi echipament fotografic Sony în valoare de 35.000 de euro, pentru universitatea la care urmează cursuri. În plus, fiecare finalist îşi va putea vedea seria de "Autoportrete" expusă în Londra, la Somerset House, ca parte din expoziţia Sony World Photography Awards 2014, în perioada 1 - 18 mai, iar imaginile lor vor fi publicate în albumul anual Sony World Photography Awards.

Programul oferă o varietate de competiţii, ghiduri, oportunităţi şi acces la o reţea profesională complexă de contacte din domeniu, pentru a ajuta fotografii talentaţi să devină profesionişti. Mulţi dintre finaliştii ediţiilor anterioare din competiţiile Student Focus lucrează în prezent în industria fotografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici