CNA, obligat la plata a 2.500 de lei într-un proces cu o persoană fizică

CNA trebuie să plătească o sumă de circa 2.500 de lei (cheltuieli de judecată), după ce a pierdut un proces cu o persoană fizică - Denisa Gabriela Bogdan -, care a dat în judecată Consiliul în 2012, pentru că nu i-a fost acordat dreptul la replică solicitat la televiziunea Mix TV din Braşov.

202 afișări
Imaginea articolului CNA, obligat la plata a 2.500 de lei într-un proces cu o persoană fizică

CNA, obligat la plata a 2.500 de lei într-un proces cu o persoană fizică (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Denisa Gabriela Bogdan a dat în judecată Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în data de 6 iunie 2012, la Curtea de Apel Braşov, cerând anularea Deciziei CNA numărul 8514 din 17 mai 2012.

Prin acea decizie, CNA a respins solicitarea Denisei Gabriela Bogdan care solicita ca televiziunea Mix TV din Braşov să îi acorde dreptul la replică, în urma difuzării unei ediţii a emisiunii "Momentul adevărului", în luna martie 2012.

În 24 iulie 2012, Curtea de Apel Braşov a admis acţiunea formulată de Denisa Gabriela Bogdan în contradictoriu cu CNA şi a dispus anularea Deciziei nr. 8514/17.05.2012 a CNA. De asemenea, Curtea de Apel Braşov a trimis plângerea Denisei Gabriela Bogdan la CNA pentru soluţionarea pe fond. În plus, instanţa a obligat CNA să plătească reclamantei suma de 2508,60 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Decizia a fost atacată cu recurs de CNA, însă recursul a fost pierdut definitiv şi irevocabil, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi.

În şedinţa de marţi, CNA a luat o decizie prin care obligă televiziunea Mix TV din Braşov să îi acorde, până la sfârşitul acestui an, dreptul la replică Denisei Gabriela Bogdan. Decizia a fost luată la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

Totodată, Laura Georgescu a cerut reprezentanţilor CNA monitorizare zilnică a postului Mix TV, să i se prezinte istoricul controalelor făcute de Consiliu la acest radiodifuzor şi să o invite pe realizatoarea emisiunii "Momentul adevărului" la prima şedinţă a CNA din 2014.

Totodată, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi a CNA, tema emisiunii "Momentul adevărului" reclamate a fost "Atenţie cui daţi banii dacă aveţi probleme de sănătate". În emisiune a intervenit telefonic la un moment dat soţul Denisei Gabriela Bogdan, care este manager al unei clinici medicale private. Acesta însă a considerat că nu şi-a putut exprima punctul de vedere.

Ulterior, Denisa Gabriela Bogdan a solicitat un drept la replică postului Mix TV, însă acesta nu i-a fost acordat. Reprezentanţii televiziunii Mix TV au transmis la momentul respectiv o adresă Consiliului Naţional al Audiovizualului, precizând că, din punctul lor de vedere, prin declaraţia luată soţului Denisei Gabriela Bogdan a fost respectat principiul audiatur et altera pars, prevăzut în legislaţia audiovizualului.

Din acest motiv, Denisa Gabriela Bogdan s-a adresat ulterior CNA.

Licenţa audiovizuală a televiziunii Mix TV din Braşov este deţinută de societatea Canaris SRL, al cărei asociat unic este Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici