Festivalul Filmului Japonez - ediţie ninja, în perioada 21 - 26 mai, în Capitală

Festivalul Filmului Japonez, a cărui ediţie de anul acesta este dedicată ninja, va avea loc la Sala Eforie a Cinematecii Române din Bucureşti, în perioada 21 - 26 mai, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

219 afișări
Imaginea articolului Festivalul Filmului Japonez - ediţie ninja, în perioada 21 - 26 mai, în Capitală

Festivalul Filmului Japonez - ediţie ninja, în perioada 21 - 26 mai, în Capitală (Imagine: Shutterstock)

Evenimentul este organizat de Ambasada Japoniei şi Japan Foundation, în colaborare cu Arhiva Naţională de Filme - Cinemateca Română.

Filmele sunt proiectate de pe peliculă (35mm), cu subtitrări în limba engleză. Doar filmul de animaţie "Cyborg 009: Legenda unei supergalaxii" este subtitrat în limba română. Filmele sunt proiectate zilnic, de la ora 19.00, cu excepţia zilei de duminică, când vor fi două proiecţii, de la 15.00, respectiv 18.00.

Pentru a facilita accesul publicului bucureştean la producţii puţin cunoscute ale uneia dintre cele mai importante cinematografii naţionale ale lumii, intrarea spectatorilor la proiecţiile de la Cinemateca Eforie este liberă, în limita locurilor disponibile.

Festivalul debutează cu proiecţia de gală "Samuraiul vântului", marţi. În program au mai fost incluse filmele "Ceata de ninja", "Întoarcerea ninja", "Spionul samurai", "Cronica celor din clanul Sanada", "Răzbunarea actorului de kabuki".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici