Filmele "Roxanne" şi "La limita de jos a cerului", în competiţia Festivalului de la Cottbus

Lungmetrajele "Roxanne", de Valentin Hotea, şi "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, au fost selectate în competiţia celei de-a 23-a ediţii a Festivalului de Film de la Cottbus, Germania, care se va desfăşura între 5 şi 10 noiembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

120 afișări
Imaginea articolului Filmele "Roxanne" şi "La limita de jos a cerului", în competiţia Festivalului de la Cottbus

Filmele "Roxanne" şi "La limita de jos a cerului", în competiţia Festivalului de la Cottbus

Juriul internaţional, format din actriţa franceză Elisabeth Duda, actorul german Stipe Erceg, regizoarea slovacă Mira Fornay, directorul Festivalului de Film de la Odessa, Denis Ivanov şi producătorul francez Luc Ntonga, va acorda premii celor mai bune dintre cele 11 filme selectate în competiţia de lungmetraj şi prezentate în premieră germană la Cottbus.

România ocupă două locuri în competiţie, cu peliculele "Roxanne", în regia lui Valentin Hotea, şi "La limita de jos a cerului", în regia lui Igor Cobileanski, concurând pentru premiul cel mare cu producţii din Polonia, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Slovacia, Croaţia, Ucraina, Rusia şi Slovenia.

În fiecare an, festivalul prezintă şi o selecţie de până la 15 scurtmetraje în deja tradiţionala Lungă Noapte a Scurtmetrajului la Cottbus. La această secţiune au fost invitaţi să participe din România regizorul Andrei Tănase, cu pelicula "Claudiu şi peştele", filmul "Probleme de familie", în regia Ruxandrei Ghiţescu, precum şi scurtmetrajul "Colecţia de arome", în regia lui Igor Cobileanski.

Juriul secţiunii de scurtmetraj este format din Jana Černík, director AG Kurzfilm, englezul Damian Le Bas şi kosovarul Sami Mustafa.

Totodată, Festivalul Internaţional de Film Cottbus prezintă în secţiunea Spektrum peliculele "Killing Time", în regia lui Florin Piersic Jr., şi "Lupu", în regia lui Bogdan Mustaţă.

La secţiunea Fokus - Osteuropa der Regionen va fi proiectat filmul "Talking Letters", a cărui regie este semnată de artistul vizual Pavel Brăila.

De asemenea, la platforma de coproducţii a festivalului, Connecting Cottbus, care a inclus până în prezent 173 de proiecte, va fi prezentat "17 secunde", al lui Andrei Creţulescu.

Premiul cel mare al festivalului, în valoare de 20.000 de euro, va fi acordat de membrii juriului la gala de premiere, care va avea loc în seara zilei de 9 noiembrie.

Cinema de calitate, documentare provocante, descoperiri cinematografice din Europa Centrală şi de Est sunt punctele forte ale Festivalului Internaţional de Film Cottbus, care va avea loc între 5 şi 10 noiembrie. Institutul Cultural Român din Berlin este partener de tradiţie al festivalului şi susţine anual prezenţele cinematografice româneşti la Cottbus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici