Legea ce obliga televiziunile să aibă săptămânal emisiuni culturale, respinsă la cererea lui Băsescu

Senatul a respins, marţi, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, o lege care obliga radiodifuzorii să rezerve săptămânal cel puţin 120 de minute pentru emisiuni sau ştiri cu conţinut cultural sau educativ.

410 afișări
Imaginea articolului Legea ce obliga televiziunile să aibă săptămânal emisiuni culturale, respinsă la cererea lui Băsescu

Legea ce obliga televiziunile să aibă săptămânal emisiuni culturale, respinsă la cererea lui Băsescu (Imagine: Shutterstock)

Comisia pentru cultură a Senatului a recomandat plenului respingerea cererii de reexaminare a şefului statului şi adoptarea iniţiativei pentru modificarea Legii 504/2002 a audiovizualului aparţinând deputatului PNL Mirel Taloş, în varianta transmisă spre promulgare, însă raportul acestei comisii a întrunit în plen 91 de voturi "împotrivă", doar 10 voturi "pentru" şi şase abţineri.

Proiectul de act normativ stabilea, de asemenea, obligaţia ca radiodifuzorii care difuzează programe de televiziune specializate în ştiri să rezerve săptămânal cel puţin 30 de minute pentru acelaşi tip de emisiuni.

Prin cererea de reexaminare, formulată în ianuarie 2012, preşedintele Traian Băsescu solicita respingerea acestei iniţiative legislative, deoarece "impunerea unor condiţii şi limite în ceea ce priveşte conţinutul programelor furnizate de radiodifuzori nu este oportună, limitând liberatatea presei".

Anterior votului dat în Senat în calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a hotărât să respingă cererea de reexaminare a preşedintelui şi să menţină legea în forma trimisă spre promulgare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici