Leonardo DiCaprio, obligat să depună mărturie în procesul "Lupul de pe Wall Street" - VIDEO

Leonardo DiCaprio a fost constrâns de judecători să depună mărturie în procesul care implică o sumă de 15 milioane de dolari, intentat împotriva producătorilor filmului "Lupul de pe Wall Street", sub acuzaţia că portretizarea unui personaj secundar în comedia bazată pe fapte reale ar fi calomnioasă.

636 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio, obligat să depună mărturie în procesul "Lupul de pe Wall Street" - VIDEO

Leonardo DiCaprio, obligat să depună mărturie în procesul "Lupul de pe Wall Street" - VIDEO

Leonardo DiCaprio este obligat de judecători să depună mărturie în procesul în care producătorii filmului "Lupul de pe Wall Street" (2013), regizat de Martin Scorsese, sunt acuzaţi de defăimare.

"The Wolf of Wall Street/ Lupul din Wall Street" spune povestea brockerului Jordan Belfort şi viaţa sa plină de excese care au condus la prăbuşirea şi arestarea acestuia.

Filmul "The Wolf of Wall Street" este bazat pe fapte reale. Andrew Greene, un fost asociat al lui Jordan Belfort, magnatul real din care se desprinde povestea protagonistului din "Lupul de pe Wall Street", pretinde că un personaj secundar din "Lupul de pe Wall Street", prezentat drept "criminal şi degenerat" este vag bazat pe personalitatea lui. Andrew Greene i-a dat în judecată pe producătorii filmului pentru defăimare.

Aşadar, Greene a fost prieten din copilărie şi fost coleg cu Belfort, iar acum crede că Nicky "Rugrat" Koskoff, personaj secundar în filmul regizat de Scorsese, este făcut după chipul şi asemănarea lui. Personajul este jucat de PJ Byrne; Greene pretinde că rolul respectiv ia în derâdere atât coafura sa, precum şi faptul că personajul Nicky Koskoff apare în multiple ipostaze în care se droghează.

"Scenele filmului în care este portretizat domnul Greene erau false, defăimătoare şi injurioase la adresa reputaţiei profesionale a lui Greene, atât ca avocat, cât şi ca bancher de investiţii şi jucător la bursă , precum şi la adresa reputaţiei personale", potrivit documentelor din proces.

Unul dintre judecătorii din proces deja a respins acuzaţiile de defăimare, dar i-a permis lui Greene să-şi modifice acuzaţia iniţială în "calomnie cu rea intenţie".

Avocaţii lui Greene au încercat să-l facă pe DiCaprio să depună mărturie, dar actorul a declarat că "este prea ocupat".

Avocaţii apărării au declarat că mărturiile în instanţă ale regizorului Martin Scorsese şi scenaristului Terence Winter ar trebui să fie de ajuns. Totuşi, implicarea lui DiCaprio în procesul de producţie al filmului "Lupul de pe Wall Street" l-a determinat pe judecătorul Steven Locke să-l contrângă pe actorul american să depună mărturie în proces, relatează The Guardian.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici