O sculptură de Modigliani, vândută pentru o sumă record - FOTO

O sculptură semnată de Amadeo Modigliani, reprezentând un cap de femeie, a fost adjudecată pentru suma de 43,18 milioane de euro, stabilind un record pentru o operă a artistului, la o licitaţie a casei Christie's, care a avut loc luni la Paris.

88 afișări
Imaginea articolului O sculptură de Modigliani, vândută pentru o sumă record - FOTO

O sculptură de Modigliani, vândută pentru suma record de 43,18 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sculptura din calcar, reprezentând capul unei femei cu faţa ovală, ochi migdalaţi, nas fin şi lung, gura mică şi gâtul alungit - un portret tipic de Modigliani -, a fost vândută pentru 43,18 milioane de euro, cu toate taxele incluse, după o estimare între 4 şi 6 milioane de euro, fără taxe.

"Este un record pentru o operă a artistului, având în vedere toate categoriile (picturi şi sculpturi)", au declarat reprezentanţii casei de licitaţii Christie's.

Sculptura de 65 de centimetri a fost realizată în perioada 1910 - 1912 şi expusă pentru prima dată la Salonul de toamnă din 1912.

Lucrarea provine din colecţia omului de afaceri Gaston Lévy (1893 - 1977), fondatorul lanţului de magazine Monoprix.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici