Ovidiu Lipan Ţăndărică: Johnny Răducanu a murit în singurătate ca mulţi artişti români

Ovidiu Lipan Ţăndărică a declarat pentru MEDIAFAX că, odată cu moartea lui Johnny Răducanu, s-a pierdut un mare suflet, care ţinea cumva echilibrul muzical şi cultural în România, precizând că acesta a murit "în singurătate" ca mulţi artişti români.

384 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Lipan Ţăndărică: Johnny Răducanu a murit în singurătate ca mulţi artişti români

Ovidiu Lipan Ţăndărică (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Este un artist atât de special, încât am senzaţia că am pierdut pe cineva foarte apropiat, din familie", a spus Ţăndărică, amintind de ocaziile în care a cântat împreună cu Johnny Răducanu - la concertul "Phoenix: 45 de ani", dar şi, numai ei doi, la ziua toboşarului şi altă dată, la Ateneu.

"Avea un suflet de copil, o naturaleţe specială. A creat şi a lăsat multe bucurii, lucrări cu care va rămâne în amintirea poporului român şi a celor care îi iubesc muzica", a mai spus Ţăndărică.

Muzicianul a mai declarat că Johnny Răducanu şi-ar fi dorit să cânte şi să prezinte o faţă frumoasă a României în străinătate, însă "a murit în singurătate ca mulţi artişti români". Ţăndărică a deplâns faptul că românii se îndepărtează de tradiţie, de ceea ce este specific în cultura română, şi că artiştii nu sunt băgaţi în seamă cât sunt în viaţă.

Johnny Răducanu a murit luni dimineaţa, la vârsta de 79 de ani, a declarat pentru MEDIAFAX Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti (TNB). Ion Caramitru, aflat în străinătate, a spus că Johnny Răducanu "era foarte bolnav", însă se afla acasă când a survenit decesul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici