Parlament: Şedinţa de plen reunit în care trebuia validat Săftoiu, suspendată din lipsă de cvorum

Şedinţa de plen reunit în care trebuia validat Claudiu Săftoiu în funţia de preşedinte director general al SRTv a fost suspendată, marţi, din lipsă de cvorum.

390 afișări
Imaginea articolului Parlament: Şedinţa de plen reunit în care trebuia validat Săftoiu, suspendată din lipsă de cvorum

Parlament: Şedinţa de plen reunit în care trebuia validat Săftoiu, suspendată din lipsă de cvorum (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Validarea lui Săftoiu în funcţia de preşedinte director general al SRTV a fost reprogramată pentru şedinţa următoare de plen reunit, care va avea loc luni.

Lipsa de cvorum a fost constată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, după ce deputatul PDL Petru Călian a atras atenţia asupra acestui aspect.

Zgonea a suspendat, în consecinţă, şedinţa de marţi, convocând Birourile permanente reunite ale celor două Camere pentru luni, la ora 13.30.

Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolăescu, a luat cuvântul de la tribuna Parlamentului, el acuzând parlamentarii PDL de faptul că nu sunt interesaţi de soarta TVR şi că lipsa lor masivă de la şedinţă a făcut imposibilă întrunirea cvorumului.

"În urma consultărilor cu liderii de grup, constatăm că toată lumea e îngrijorată de soarta Televiziunii, dar din partea unora sunt simle declaraţii politice. Dacă vă uitaţi în sală, de la PDL sunt şapte deputaţi şi senatori. Nu-i interesează soarta TVR", a acuzat Nicolăescu.

El a precizat că procedurile parlamentare prevăzute în Constituţie şi Regulamentele Camerelor trebuie respectate, urmând a se trece la validarea şefului TVR în prima şedinţă de plen reunit.

"Pentru că, după consultările cu secretarii de şedinţă, nu există cvorum pentru a trece la vot, vom propune Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ca primul punct pe ordinea de zi a şedinţei comune de luni să fie înscrisă validarea preşedintelui CA al TVR. Ne exprimăm regretul că la Televiziune nu a putut azi să fie validatat un preşedinte director general care să poată să conducă destinele acestei instituţii", a spus Nicolăescu.

Claudiu Săftoiu a fost ales, marţi, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), urmând ca decizia să fie supusă votului plenului Parlamentului şi, dacă va fi avizată favorabil, Săftoiu va deveni preşedinte-director general al TVR.

Membrii CA al TVR, validaţi, marţi, de plenul Parlamentului, au votat în aceeaşi zi candidaturile lui Claudiu Săftoiu şi Valentin Nicolau la preşedinţia CA, alegându-l pe cel dintâi preşedinte-director general al TVR. Votul a fost "cu uşile închise".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici