Poetul american Philip Levine, premiat cu Pulitzer, a murit la vârsta de 87 de ani

Philip Levine, un poet recompensat cu premiul Pulitzer, două National Book Award şi deţinător al titlului de "poet laureat" decernat de Guvernul american, a murit la vârsta de 87 de ani, potrivit site-ului Poetry Foundation.

80 afișări
Imaginea articolului Poetul american Philip Levine, premiat cu Pulitzer, a murit la vârsta de 87 de ani

Poetul american Philip Levine, premiat cu Pulitzer, a murit la vârsta de 87 de ani (Captură video)

Potrivit The New York Times, poetul american a murit sâmbătă, în reşedinţa sa din statul american California. Philip Levine era profesor emerit la Universitatea de Stat din Fresno, un oraş din California.

Fiu al unor imigranţi evrei de origine rusă, Philip Levine a crescut în Detroit, a lucrat într-o fabrică de automobile de la vârsta de 14 ani şi a devenit cunoscut pentru textele sale care vorbesc despre America oamenilor din clasa muncitoare, potrivit biografiei sale publicate pe site-ul Poetry Foundation.

Philip Levine a primit premiul Pulitzer în 1995, pentru volumul de poezii "The Simple Truth". A câştigat două National Book Award - unul pentru volumul "Ashes: Poems New & Old", în 1980, şi cel de-al doilea pentru volumul "What Work Is", în 1991.

În 2011, Biblioteca Congresului American (Library of Congress) i-a decernat lui Phil Levine titlul de "poet laureat" pentru o perioadă de doi ani. În 2013, a fost recompensat cu Wallace Stevens Award pentru măiestrie în poezie de Academia Poeţilor Americani (Academy of American Poets).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici