Un bărbat de 71 de ani, arestat în ancheta privind interceptările de la News of the World

Un bărbat în vârstă de 71 de ani a fost arestat marţi, la Londra, în ancheta privind interceptările telefonice practicate de News of the World, ceea ce ridică la 11 numărul arestărilor în acest scandal politico-mediatic, a anunţat poliţia.

91 afișări
Imaginea articolului Un bărbat de 71 de ani, arestat în ancheta privind interceptările de la News of the World

Un bărbat de 71 de ani, arestat în ancheta privind interceptările de la News of the World

Scotland Yard "a arestat un bărbat suspectat că ar fi implicat în interceptarea comunicaţiilor (...) şi suspectat de corupţie", potrivit unui comunicat al poliţiei, care nu precizează identitatea persoanei arestate.

Dar, potrivit posturilor de televiziune Sky News şi BBC, este vorba de Stuart Kuttner, fost director în cadrul redacţiei News of the World, post pe care l-a părăsit în 2009, după 22 de ani de serviciu loial.

Scandalul interceptărilor telefonice, care afectează imperiul mediatic al lui Rupert Murdoch, a provocat închiderea, în iulie, a tabloidului News of the World, demisia mai multor apropiaţi ai magnatului american, dar şi a mai multor oficiali din poliţia britanică şi a unui colaborator al premierului David Cameron.

Interceptările, practicate mai ales de detectivi privaţi, au vizat până la 4.000 de persoane, între care politicieni, membri ai familiei regale şi alte celebrităţi, dar şi victime ale atentatelor de la 7 iulie 2005, de la Londra, şi o elevă, în vârstă de 13 ani, Milly Dowler, asasinată în 2002.

În audierea sa, în faţa unei comisii parlamentare, în iulie, Rebekah Brooks, nevoită să demisioneze din funcţia de director al filialei britanice a grupului lui Murdoch, a declarat că direcţia redacţiei News of the World trebuia să aprobe plata detectivilor privaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici