Arestarea şefului FMI poate cauza întârzieri în programul financiar pentru Grecia

Arestarea directorului general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, ar putea cauza unele întârziei în planurile Uniunii Europene şi FMI de sprijin financiar pentru Grecia, a afirmat duminică un înalt oficial elen.

449 afișări
Imaginea articolului Arestarea şefului FMI poate cauza întârzieri în programul financiar pentru Grecia

Arestarea şefului FMI poate cauza întârzieri în programul financiar pentru Grecia (Imagine: Andrei Iliescu/Mediafax Foto)

Şeful FMI a fost arestat în Statele Unite şi acuzat, duminică, de agresiune sexuală, inclusiv tentativă de viol, asupra unei angajate a hotelului Sofitel din New York.

Strauss-Kahn trebuia să se întâlnească duminică cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi să participe luni la o reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro pentru discutarea crizei datoriilor suverane şi a programului de sprijin financiar pentru Grecia.

"Această situaţie ar putea cauza unele întârzieri pe termen scurt. Strauss-Kahn era foarte bine informat despre Grecia", a spus oficialul.

Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost pus sub acuzare, duminică, pentru agresuine sexuală şi tentativă de viol asupra unei femei în vârstă de 32 de ani, într-un hotel din New York. El a părăsit hotelul înainte de sosirea poliţiei şi s-a îndreptat către aeroportul John F. Kennedy, unde s-a îmbarcat într-un avion cu destinaţia Paris, fiind reţinut de agenţii americani cu puţin înainte de decolarea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici