Băncile britanice ar putea avea nevoie de noi ajutoare financiare de la stat anul viitor

Băncile britanice ar putea avea nevoie de noi ajutoare financiare de la stat anul viitor, iar necesarul de finanţare prin împrumuturi al acestora ar putea ajunge la 25 de miliarde de lire sterline (39,5 miliarde dolari) pe lună, potrivit organizaţiei nonguvernamentale The New Economics Foundation.

29 afișări
Imaginea articolului Băncile britanice ar putea avea nevoie de noi ajutoare financiare de la stat anul viitor

Băncile britanice ar putea avea nevoie de noi ajutoare financiare de la stat anul viitor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Multe dintre băncile britanice par să aibă probleme de finanţare, apreciază asociaţia într-un raport denumit "Unde s-au dus banii noştri", după ce a studiat date furnizate de Banca Angliei, potrivit Reuters.

Londra a trebuit să naţionalizeze parţial băncile Royal Bank of Scotland şi Lloyds, care au înregistrat pierderi serioase în timpul crizei financiare. Alte instituţii de credit, precum Barclays şi HSBC, au beneficiat de credite ieftine din partea băncii centrale.

Băncile britanice au ca termen limită ianuarie 2012 pentru rambursarea a 185 de miliarde de lire sterline împrumutate de la Banca Angiei. Instituţiile de credit vor trebui să facă faţă şi altor provocări, precum respectarea condiţiilor Basel III.

Ministrul de Finanţe, George Osborne, întrebat despre raportul asociaţiei, a răspuns că nu se aşteaptă ca băncile să aibă nevoie de sprijin guvernamental suplimentar.

"Cu siguranţă că nu mă aştept la aceasta. Sistemul bancar britanic este mult mai stabil decât, de exemplu, cel din Irlanda", a afirmat el, făcând referire la faptul că Irlanda va fi nevoită, probabil, să ajute cu 50 de miliarde de euro băncile locale.

Ca răspuns la raportul The New Economics Foundation, Asociaţia Britanică a Bancherilor a anunţat că băncile sunt bine plasate pentru a face faţă oricăror probleme financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici