Băncile străine au redus creditarea în China cu 17% în trimestrul trei, la 877 miliarde de dolari

Băncile străine au redus creditarea în China cu 17% în trimestrul al treilea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 877 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din ultimii doi ani, potrivit datelor publicate joi de Banca Reglementelor Internaţionale, transmite MarketWatch.

Băncile străine au redus creditarea în China cu 17% în trimestrul trei, la 877 miliarde de dolari

Declinul de 17% al creditării este echivalent cu 119 miliarde de dolari.

Institutul pentru Finanţe Internaţionale anunţase deja miercuri că investitorii au retras în 2015 fonduri record de 735 de miliarde de dolari de pe pieţele emergente, majoritatea din China.

Investitorii sunt tot mai îngrijoraţi că autorităţile din China nu vor reuşi să asigure o tranziţie lină a economiei Chineze de la un model alimentat de creditare la unul susţinut în măsură mai mare de consum.

Povara datoriilor, capacitatea excedentară de producţie, lipsa de acurateţe a datelor economice şi o serie de erori recente de strategie provoacă temeri că încetinirea creşterii poate deveni o cădere.

Potrivit Băncii pentru Reglemente Internaţionale, declinul înregistrat de împrumuturile băncilor străine în China în trimestrul al treilea reprezintă cea mai mare parte din scăderea cu 142 de miliarde de dolari a creditării acordate economiilor emergente în ansamblul lor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
BĂNCI ,
CHINA ,
CREDITE
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Ce părea doar un zvon a devenit realitate. Anunţul neaşteptat facut de Gabriela Firea în direct