Boagiu: Autostrada Timişoara - Arad va fi finalizată în acest an. Ministerul nu va acorda nicio suplimentare financiară

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, după o vizită pe autostrada Timişoara - Arad, că ar trebui mai multă "mobilizare şi organizare", dar că este "un lucru bun" că acest tronson va fi terminat în acest an, urmând ca recepţia să fie făcută în primăvara anului viitor.

1326 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Autostrada Timişoara - Arad va fi finalizată în acest an. Ministerul nu va acorda nicio suplimentare financiară

Boagiu: Autostrada Timişoara - Arad va fi finalizată în acest an. Ministerul nu va acorda nicio suplimentare financiară (Imagineş Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Trebuie un pic mai multă mobilizare şi organizare pentru că nu sunt nici o sută de contructori. Dar atâta timp cât domnul Lucaci (directorul DRDP Timişoara, Sorin Lucaci - n.r.), directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri, dă asigurări că va fi terminată lucrarea anul acesta, deci se va putea circula, urmând ca anul viitor, la începutul primăverii, să se facă recepţia, e un lucru bun", a declarat, sâmbătă, Anca Boagiu.

Ministrul Anca Boagiu a precizat că ministerul nu va acorda nicio "suplimentare financiară" în cazul acestui contract.

Ministrul Transporturilor a menţionat că primeşte în fiecare săptămână rapoarte ale unor filmări ale şantierului autostrăzii Timişoara - Arad făcute din avion şi dacă, în urmă cu două luni, la ultima sa vizită pe acest şantier, nu era mulţumită de stadiul lucrărilor, acum acestea par să decurgă în grafic.

La sfârşitul lunii aprilie, reprezentanţii consorţiului FCC-Astaldi reclamau prefectului de Timiş, Mircea Băcală, că lucrările la autostrada Timişoara - Arad sunt îngreunate întrucât, în 2009, Primăria Giarmata a retrocedat 1,5 hectare de teren care se află chiar pe traseul autostrăzii.

Prefectul de Timiş a ţinut să precizeze că lucrările la autostrada Timişoara - Arad nu sunt oprite, ele continuând fără acceptul proprietarilor.

Potrivit lui Mircea Băcală, "constructorul nu este optimist" că va termina cei 33 de kilometri ai autostrăzii Timişoara - Arad în termenul stabilit, decembrie 2011, predarea lucrării putând fi amânată pentru luna mai 2012.

La rândul său, primarul comunei Giarmata, Ioan Delvai, declara că nu cunoaşte acestă problemă, însă într-adevăr Comisia Locală de Fond Funciar a dispus mai multe retrocedări de teren în 2009, an în care au început şi exproprierile pentru construcţia autostrăzii. El preciza că toate retrocedările de teren s-au făcut pe loturi propuse de ADS şi de aceea consideră că, "dacă s-au făcut confuzii", acestea aparţin angajaţilor ADS şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul adjunct al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara Horaţiu Simion spunea că în aceste cazuri lucrările nu sunt oprite şi nici îngreunate, urmând ca la clarificarea situaţiei proprietarii să fie despăgubiţi.

"Dacă sunt consemnări eronate sau probleme de proprietate, lucrările nu sunt oprite, ele continuă. Întră în vigoare legea exproprierilor. Lucrările pot fi oprite doar pentru descărcarea arheologică şi în cazul în care pe sub autostradă trece o conductă de petrol sau de gaz. Dar în aceste cazuri proprietarii sunt despăgubiţi", afirma Simion.

Lucrările la autostrada Timişoara - Arad au început în vara anului 2009, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, afirmând că aceasta ar trebui să fie dată în folosinţă la sfârşitul anului 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici