CFR SA are în derulare 400 de proiecte de 4,7 mld.euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare

CFR a planificat în acest an 400 de proiecte de investiţii pentru reţeaua de cale ferată, în valoare totală de 22 miliarde lei (4,7 mld euro), din care în prima jumătate a anului au fost finalizate şase lucrări mari, de 1,3 mld.lei, şi au fost relansate 58 de proiecte, de 12,6 mld.lei.

1337 afișări
Imaginea articolului CFR SA are în derulare 400 de proiecte de 4,7 mld.euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare

CFR SA are în derulare 400 de proiecte de 4,7 mld.euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare

De asemenea, compania a prioritizat 336 de proiecte de investiţii şi reparaţii curente, susţinute financiar din surse proprii.

Investiţiile CFR SA sunt susţinute financiar din trei surse - fonduri externe, buget de stat şi surse proprii.

Proiectele din acest an vizează reabilitarea şi electrificarea a 825 km de cale ferată, reabilitarea a 234 de poduri, podeţe, tuneluri, viaducte, pasaje CF, modernizarea a altor 24 de gări, precum reparaţii pe 120 km de linie de cale ferată, poduri/podeţe/tuneluri/treceri la nivel şi aparate de cale pe intervale de staţii, repartizate pe toate cele 8 regionale de cale ferată.

Recent, CFR a finalizat programul de reabilitare a 4 poduri de cale ferată situate între staţiile Constanţa – Agigea Nord şi Costineşti Tabără – Neptun. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 8,2 mil. lei şi a fost asigurată din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

Prin lucrările de reabilitare executate la infrastructura şi suprastructura podurilor se îmbunătăţeşte gradul de siguranţă şi confort, viteza de circulaţie a trenurilor creşte de la 40 km/h la 80 km/h, iar capacitatea mărfurilor transportate ajunge la 21,5 tone/osie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici