China a devenit anul trecut a treia mare destinaţie turistică la nivel mondial

China a devenit, anul trecut, a treia mare destinaţie turistică la nivel mondial, devansând Spania, în timp ce Franţa s-a menţinut pe prima poziţie, urmată de Statele Unite, a anunţat, miercuri, Organizaţia Mondială a Turismului (OMT).

25 afișări
Imaginea articolului China a devenit anul trecut a treia mare destinaţie turistică la nivel mondial

China a devenit anul trecut a treia mare destinaţie turistică la nivel mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statul chinez a atras 55,98 milioane de turişti, în creştere cu 10% faţă de 2009, în timp ce Spania a fost vizitată de 53 de milioane de turişti, cu 1,4% mai mulţi faţă de anul precedent, potrivit datelor provizorii ale organizaţiei.

Franţa a primit 78,95 milioane de vizitatori, în creştere cu 2,8%.

Statele Unite s-au menţinut pe locul al doilea, cu 60,88 milioane de turişti (+10,9%).

În 2009, Franţa a primit 74,2 milioane turişti, SUA 54,9 milioane, Spania 52,2 milioane şi China 50,9 milioane.

Spania, care a pierdut locul al doilea în clasament în 2008, depinde mult de turism, care reprezintă circa 10% din PIB.

"Centrul de gravitaţie al turismului mondial este pe cale să se deplaseze către China, dar şi către Asia în general. Până în 2020, China va deveni principala destinaţie turistică, dar şi ca număr de cetăţeni care pleacă în străinătate", a declarat în decembrie secretarul general al organizaţiei, Taleb Rifai.

El a arătat că turismul mondial şi-a revenit puternic anul trecut, cu o creştere peste estimări, de 6,7%, după ce în 2009 a avut cea mai slabă evoluţie din ultimii 60 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici