City Mall va fi vândut. Lichidatorul şi creditorii încep negocierile directe

Creditorii City Mall, aflat în faliment, au aprobat începerea negocierilor directe pentru vânzarea centrului comercial, evaluat la un preţ de circa 21 milioane euro, a anunţat Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), care spune că mai mulţi investitori s-au arătat interesaţi de achiziţia mall-ului.

428 afișări
Imaginea articolului City Mall va fi vândut. Lichidatorul şi creditorii încep negocierile directe

City Mall va fi vândut. Lichidatorul şi creditorii încep negocierile directe

Această decizie a fost luată după cinci licitaţii fără investitori, în urma cărora preţul a scăzut cu 36%, de la 33 milioane euro la 21 milioane euro.

Noua evaluare a reieşit după analiza condiţiilor actuale de piaţă şi rezultatul licitaţiilor deja derulate, se arată într-un comunicat al lichidatorului judiciar. Data limită până la care se vor putea depune oferte în vederea participării la negocieri va fi 16 septembrie.

Potrivit CITR, din comisia de negociere vor face parte şi băncile finanţatoare, astfel că investitorii interesaţi vor putea negocia direct atât cu lichidatorul, cât şi cu creditorii, inclusiv obţinerea unei finanţări în vederea achiziţiei centrului comercial.

"Cu certitudine aceasta va fi ultima fază de valorificare a City Mall, care se va finaliza cu succes, în acest moment negocierile intrând pe linie dreaptă cu mai mulţi investitori interesaţi", a declarat într-un comunicat Andreea Anghelof, senior partner CITR.

În prezent, City Mall are un grad de ocupare de 83% din spaţiul comercial şi contracte cu aproximativ 74 de chiriaşi. Chiria medie percepută pentru spaţii este de circa 15 euro/mp.

"Complexul comercial are un trafic care se menţine la nivelul anterior deschiderii procedurii de insolvenţă, pentru spaţiile din interiorul mall-ului. Mai mult, de la data deschiderii procedurii, împreună cu echipa de management a Coldwell Banker, am reuşit menţinerea atractivităţii centrului comercial, fiind încheiate noi contracte de închiriere a spaţiilor din cadrul mall-ului", a afirmat Radu Lotrean, managing partner CITR.

City Mall a intrat în faliment în luna noiembrie a anului trecut, principala cauză fiind imposibilitatea firmei care îl deţine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investiţii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achiziţia centrului, în 2006. La vremea respectivă, fondul a plătit pentru cumpărarea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat în zona Eroii Revoluţiei.

Cele trei bănci finanţatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Ţiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

City Mall are o suprafaţă construită de peste 31.000 metri pătraţi, structurată pe trei subsoluri, parter şi trei etaje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici