Colapsul Greciei va genera o reacţie în lanţ, cu rezultate incontrolabile

Un eventual colaps financiar al Greciei va genera o reacţie în lanţ, cu rezultate incontrolabile, şi de aceea Germania şi Franţa ar putea fi nevoite să ajute statul elen, a declarat preşedintele asociaţiei industriale germane BDI, Hans-Peter Keitel.

71 afișări
Imaginea articolului Colapsul Greciei va genera o reacţie în lanţ, cu rezultate incontrolabile

Colapsul Greciei va genera o reacţie în lanţ, cu rezultate incontrolabile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul de la Atena ar trebui să discute cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) în legătură cu modalităţile de consolidare bugetară şi supraveghere a acestor tipuri de măsuri, pentru a preveni acutizarea problemelor financiare, a afirmat Keitel.

"Trebuie să găsim soluţii bilaterale pentru cazul în care o eventuală colaborare cu FMI nu va avea succes", a precizat el.

Keitel a avertizat, totodată, că turbulenţele din Grecia s-ar putea propaga în alte ţări din zona euro, precum Spania şi Italia.

În Germania, puţini lideri din industrie sau politicieni au declarat că ar putea fi necesar un ajutor bilateral pentru Grecia, notează Reuters.

Mai multe guverne din zona euro discută în legătură cu un posibil macanism de sprijin pentru autorităţile de la Atena, în cazul în care va fi necesar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici