Comisia Economică din Camera Deputaţilor a demarat procedura de revocare a preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu - VIDEO

Deputatul PNL Andreea Paul a propus, în cadrul audierii preşedintelui ASF în Comisia Economică din Camera Deputaţilor, declanşarea procedurii parlamentare pentru demiterea lui Mişu Negriţoiu, preşedintele comisiei precizând că "hârtiile sunt în curs".

2064 afișări
Imaginea articolului Comisia Economică din Camera Deputaţilor a demarat procedura de revocare a preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu - VIDEO

Comisia Economică din Camera Deputaţilor a demarat procedura de revocare a preşedintelui ASF

Deputatul PNL Andreea Paul a propus, luni, în cadrul Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, declanşarea procedurii parlamentare pentru demiterea preşedintelui Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, preşedintele comisiei Mihai Tudose precizând că "hârtiile sunt în curs".

"S-a ajuns astăzi ca toată lumea să fie nemulţumită: clienţii, firmele de asigurări, doar dumneavoastră sunteţi mulţumit se pare de ceea ce se întâmplă în domeniul asigurărilor. Nu se mai poate aşa, sunteţi complet depăşit de situaţie şi de importanţa funcţiei pe care o aveţi. E un dezastru. Nu faceţi decât să astupaţi o groapă făcând una mai mare", a declarat preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, Mihai Tudose, care i-a cerut lui Mişu Negriţoiu să-şi dea demisia.

Un alt membru al comisiei i-a transmis lui Mişu Negriţoiu că ar trebui să-şi depună demisia de onoare.

"Niciodată nu am ajuns în astfel de situaţie, să fim nevoiţi să cerem demisia preşedintelui ASF. Colegial, amical, v-aş sfătui...daţi-vă demisia de onoare şi nu vă lăsaţi în această situaţie foarte grea de a fi demis de Parlament. Cred eu că e mai bine să vă daţi demisia", a declarat şi deputatul minorităţilor, Aurel Vainer.

Pe de altă parte, preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, a declarat că, în România, nu e o nicio criză a asigurărilor, ba chiar la nivel extern este considerată o "poveste de succes". El a părăsit şedinţa comisiei, fără a preciza dacă îşi va da sau nu demisia.

Preşedintele comisiei, Mihai Tudose, a precizat, la finalul audierii, că va fi convocată comisia reunită, comisia de Politică Economică şi comisia de Buget-Finanţe, care vor întocmi un raport comun, ce va fi ulterior prezentat în plen, acolo unde se va cere din nou demisia preşedintelui ASF.

Transportatorii i-au cerut în repetate rânduri demisia lui Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, fiind nemulţumiţi de nivelul tarifului RCA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici