Copos cere 1.300 de euro pe pachetul de Revelion la hotelul Sport din Poiana Braşov

Omul de afaceri George Copos a deschis, luni, hotelul Sport din Poiana Braşov, clasificat la patru stele, care a fost renovat în urma unor investiţii de 11 milioane euro, şi cere 1.300 de euro pentru un pachet de cinci nopţi în perioada Revelionului.

183 afișări
Imaginea articolului Copos cere 1.300 de euro pe pachetul de Revelion la hotelul Sport din Poiana Braşov

Copos cere 1.300 de euro pe pachetul de Revelion la hotelul Sport din Poiana Braşov (Imagine: www.anahotels.ro)

El a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în anul 2000, la patru ani de la achiziţia hotelurilor Sport, Poiana şi Bradul din Poiana Braşov, era convins că va fi construită o autostradă cu şase benzi între Bucureşti şi Braşov şi munţii din jurul hotelurilor vor fi acoperiţi cu zăpada artificială.

Zece ani mai târziu, Copos consideră că a făcut o greşeală atunci când a investit la munte. La fel este, în opinia lui, şi decizia de a investi cele 11 milioane de euro în renovarea hotelului Sport.

"Aveam alternativa să închid hotelul şi să aştept să se termine autostrada, dar 200 de oameni ar fi rămas fără locuri de muncă. Ar fi fost o decizie înţeleaptă", a spus Copos.

El a adăugat că a ales să rişte şi că speră să îşi recupereze investiţia în circa 20 de ani, chiar dacă creditul luat de la BRD pentru investiţie va trebui returnat în zece ani.

Omul de afaceri a afirmat că a investit 25 milioane euro în modernizarea hotelului Sport şi în renovarea hotelurilor Crowne Plaza şi Hilton din Bucureşti.

El a mai spus că grupul Ana va deschide în 2011 o şcoală de navigaţie.

În urma renovării, numărul de camere ale hotelului Sport a crescut de la 89 la 104. Hotelul are şi de un Spa de 1.900 metri pătraţi, care a costat 3,5 milioane euro.

Un pachet de cinci nopţi de cazare într-o cameră dublă la hotelul Sport în perioada Revelionului cu mic dejun şi cină festivă pentru două persoane costă 1.300 de euro.

"Am avut contracte destul de bune cu Marea Britanie, dar din păcate, bulgarii, care au trei staţiuni de ski noi, ne-au luat din turişti. Foarte mulţi turişti străini care veneau în România vor pleca în Bulgaria", a mai spus Copos.

El a adăugat că investiţiile în turism sunt la fel de greu de gestionat precum cele din fotbal.

"E la fel de greu în turism ca şi în fotbal. Fotbalul este o industrie extrem de complicată şi, dacă nu eşti atent, poţi intra uşor în faliment, mai ales după 2008", a mai spus Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici