Dolarul a atins MAXIMUL istoric de 4,3 lei la casele de schimb şi de 4,22 lei la cursul oficial

La casele de schimb valutar ale mai multor bănci comerciale, dolarul american a fost afişat în premieră cu 4,3 lei la vânzare, după ce miercuri Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,22 lei/dolar, nivel maxim istoric în raport cu moneda românească.

2643 afișări
Imaginea articolului Dolarul a atins MAXIMUL istoric de 4,3 lei la casele de schimb şi de 4,22 lei la cursul oficial

Dolarul a atins maximul istoric de 4,3 lei la casele de schimb şi de 4,22 lei la cursul oficial

Analiştii pieţei valutare spun că leul s-a depreciat pe fondul unei tendinţe regionale de înrăutăţirea percepţiei faţă de activele emergente. Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a intrat într-un coridor de apreciere deschis după victoria lui Donald Trump în alegerile din SUA, cotaţia urcând de la 4,18 la 4,22 lei.

Pentru consumatorii din România, evoluţia dolarului este relevantă datorită faptului că importurile din afara Uniunii Europene – cum ar fi fructele citrice, electronicele, electrocasnicele, gadget-urile, gazul, carburanţii sau bumbacul – sunt plătite în valuta americană. Aprecierea acesteia va duce inevitabil la scumpirea mărfurilor importate din afara UE.

La rândul său, moneda euro a atins un maxim al ultimelor patru luni şi jumătate, BNR afişând miercuri un curs de referinţă de 4,52 lei. De asemenea, francul elveţian a urcat uşor, până la cotaţia-referinţă de 4,2071 lei/CHF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici