EFECTUL BREXIT: Canada transmite că se concentrează pe semnarea Acordului comercial cu UE, nu cu Marea Britanie

Guvernul Canadei a transmis Marii Britanii că se concentrează pe semnarea Acordului comercial cu Uniunea Europeană, astfel că un pact similar cu Londra trece în plan secund, informează agenţiile de ştiri Reuters şi Bloomberg.

4644 afișări
Imaginea articolului EFECTUL BREXIT: Canada transmite că se concentrează pe semnarea Acordului comercial cu UE, nu cu Marea Britanie

Canada transmite că se concentrează pe semnarea Acordului comercial cu UE, nu cu Marea Britanie (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Guvernul Canadei se concentrează pe ratificarea Acordului Economic şi Comercial Complet (CETA) cu Uniunea Europeană, în pofida deciziei Marii Britanii de ieşire din UE, a comunicat ministrul canadian al Comerţului, Chrystia Freeland, respingând informaţiile că Ottawa ar fi iniţiat negocieri pentru un pact comercial cu Londra.

Ministrul britanic pentru Comerţ Internaţional, Liam Fox, declarase pentru publicaţia Sunday Times că avusese vineri "discuţii fructuoase" cu omologul său canadian, Chrystia Freeland.

"Dar, în ceea ce pare a fi un semnal că Marea Britanie ar putea avea dificultăţi în semnarea unor acorduri comerciale bilaterale după ieşirea din UE, Biroul Chrystiei Freeland a anunţat că Ottawa se concentrează acum pe semnarea pactului comercial cu UE", care face obiectul unor negocieri de câţiva ani şi ar putea intra în vigoare la începutul anului 2017, notează Reuters.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici