Elon Musk, fondatorul SpaceX, după ce Donald Trump a anunţat retragerea SUA din Acordul climatic: Renunţi la tratatul de la Paris, renunţ şi eu la orice colaborare cu tine

Elon Musk, CEO Tesla şi SpaceX, a renunţat la două dintre consiliile consultative de afaceri cu Donald Trump după ce preşedintele american a anunţat că va scoate SUA din Acordul climatic de la Paris.

8163 afișări
Imaginea articolului Elon Musk, fondatorul SpaceX, după ce Donald Trump a anunţat retragerea SUA din Acordul climatic: Renunţi la tratatul de la Paris, renunţ şi eu la orice colaborare cu tine

Elon Musk, fondatorul SpaceX, după ce Donald Trump a anunţat retragerea SUA din Acordul climatic: Renunţi la tratatul de la Paris, renunţ şi eu la orice colaborare cu tine


"Retragerea din Acordul climatic de la Paris nu este bună pentru America sau pentru lume", a declarat Musk joi pe Twitter, la scurt timp după ce preşedintele a făcut anunţul.

Musk a anunţat că va demisiona din consiliile consultative pe care le are cu Trump, după ce şeful de la Casa Albă a scos SUA din pactul de la Paris.

"Am făcut tot ce s-a putut să rămânem (nr. în Acordul climatic), l-am sfătuit direct la POTUS, prin intermediul altora din WH şi la comisii", a mai scris  Elon Musk, pe Twitter.

Musk a fost unul dintre cei 18 lideri din consiliul de consultanţă al campaniei lui Trump, cunoscut sub numele de Forumul Strategic şi Politic. El a fost, de asemenea, consilierul lui Trump pentru politica privind crearea de locuri de muncă şi a discutat direct cu preşedintele SUA despre cheltuielile de infrastructură, relatează CNN.

De altfel, Elon Musk nu este singurul afacerist de renume revoltat de decizia lui Trump. Şeful de la Disney, Bob Iger, a anunţat, de asemenea, joi că demisionează de la Forumul Strategic şi Politic.

"În principiu, mi-am dat demisia din Consiliul Preşedintelui după retragerea din #ParisAgreement", a declarat Iger pe Twitter.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici