EVOLUŢIA PREŢURILOR: Mezelurile s-au scumpit cel mai mult anul trecut, cu aproape 40%. Ce produse au fost mai ieftine

Mezelurile s-au scumpit cel mai mult anul trecut (38,3%), se arată într-un raport al Consiliului Concurenţei care analizează evoluţia preţurilor medii ale reţelelor de retail pentru produsele alimentare de bază, iar ouăle au fost singurele care au înregistrat scăderi de preţ, respectiv 37%.

336 afișări
Imaginea articolului EVOLUŢIA PREŢURILOR: Mezelurile s-au scumpit cel mai mult anul trecut, cu aproape 40%. Ce produse au fost mai ieftine

EVOLUŢIA PREŢURILOR: Mezelurile s-au scumpit cel mai mult anul trecut, cu aproape 40%. Ce produse au fost mai ieftine (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Creşteri importante ale preţurilor în reţelele de magazine au avut loc în 2012 şi la vin (33,61%), pâine (31,45%) şi carne de porc (21,43%). La laptele dulce de consum preţurile au urcat cu aproape 8%, iar la carnea de pasăre cu 5,7%.

Pe categoriile legume/fructe au fost înregistrate creşteri de preţ semnificativ mai mici comparativ cu alimentele de bază şi reduceri pentru 4 din cele 11 produse analizate, în 2012 faţă de 2011.

La această categorie, cele mai mari creşteri au fost consemnate la struguri (25,11), roşii (17%) şi pere (15,27%). Merele, cireşele, ceapa şi cartofii au fost mai ieftine în 2012 decât în 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici