FMI: Creşterea economiei globale se va accelera anul următor. China nu va încetini puternic

Economia globală se va consolida, probabil, în a doua jumătate a acestui an şi se va accelera în 2015, însă ritmul ar putea fi mai lent decât se anticipează, a declarat directorul FMI, Christine Lagarde, adăugând că nu se aşteaptă la o încetinire puternică în China.

FMI: Creşterea economiei globale se va accelera anul următor. China nu va încetini puternic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Politicile băncilor centrale de sprijinire a economiei ar putea avea doar un impact limitat asupra cererii, iar statele ar trebui să ia măsuri pentru a susţine activitatea economică prin investiţii în infrastructură, educaţie şi sănătate, atâta timp cât îşi menţin un nivel sustenabil al datoriei, a spus Lagarde.

Noile prognoze economice ale FMI, care vor fi publicate în iulie, vor fi uşor diferite de estimările instituţiei din aprilie, a avertizat Lagarde.

"Activitatea la nivel global se accelerează, dar ritmul ar putea fi mai lent decât ne aşteptam, deoarece creşterea potenţială este mai slabă, iar investiţiile rămân limitate", a spus director FMI.

Avansul PIB al Chinei se va situa în acest an la 7-7,5%, estimează Lagarde.

"În pofida răspunsurilor la criză, recuperarea rămâne modestă, complicată şi fragilă, iar măsurile de stimulare a cererii, chiar dacă sunt susţinute de băncile centrale, îşi vor găsi limitele. Trebuie să sporim eforturile de sprijinire a creşterii. Există oportunitatea de a relansa investiţiile într-un număr de ţări, fără a pune în pericol sustenabilitatea fianţelor publice", a declarat oficialul FMI, la o conferinţă organizată în sudul Franţei.

Lagarde a repetat pe parcursul discursului că, deşi acum este momentul oportun pentru unele ţări să crească investiţiile, nu toate îşi permit această strategie.

Economia americană îşi revine după evoluţia dezamăgitoare din primul trimestru, în timp ce zona euro iese treptat din recesiune şi trebuie să continue reformele, în principal de formare a uniunii bancare, a afirmat Lagarde.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 2 comentarii
Taguri:
FMI ,
ECONOMIE ,
china ,
crestere
COMENTARII
  • GameTanks@yahoo.com 6 iul 2014

    Primul MultiPlayer 3D-Acţiune pe Flash. Participă la luptele furioase - distruge tancurile inamice, ajută echipa ta, avansează în grad cu Tancul tau, poţi face cariera ta militară! O gamă largă de muniţii, multe moduri de joc şi jucători reali.

    Http:///SmartUrl.it/RoTanki

  • Ionut 6 iul 2014

    F.M.I face numai rau tarilor cand este crestere este numai pentru ei acesti lenesi odiosi bancheri au bani sa se distreze cu tarfe

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”