Germania se aşteaptă la încetinirea economiei ţării în acest an

Guvernul german se aşteaptă la o încetinire a avansului economic în acest an, cu o creştere a PIB limitată la 0,5%, după 0,8% anul trecut, potivit cotidianului local Handelsblatt.

162 afișări
Imaginea articolului Germania se aşteaptă la încetinirea economiei ţării în acest an

Germania se aşteaptă la încetinirea economiei ţării în acest an (Imagine: Shutterstock)

"Executivul anticipează un avans economic de 0,5%. Prognoza a fost susţinută de ideea că după un început de an lent, economia germană va accelera în a doua jumătate a anului", a scris Handelsblatt, citând cel mai recent raport al Ministerului Economiei. Raportul urmează să fie publicat miercuri.

Până în prezent, Germania se aştepta la un avans economic de 1% pentru anul în curs.

La începutul lunii ianuarie, ministerul Economiei, Philipp Rosler, a avertizat că avansul PIB de anul trecut a fost mai redus decât se anticipa.

Germania a rezistat crizei datoriilor suverane din ultimii ani mai bine decât multe dintre statele zonei euro, susţinută şi de economia orientată spre export.

PIB a avansat cu 0,5% în primul trimestru al anului trecut, cu 0,3% în trimestrul al doilea, şi cu 0,2% în trimestrul al treilea. În ultimele trei luni din 2012, economia s-ar putea să se fi contractat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici