Germanii cumpără tot mai multe case în Italia, profitând de problemele fianciare ale italienilor

Străinii, în special germanii, dar şi britanicii sau ruşii, cumpără tot mai multe locuinţe în Italia, pentru a le folosi pe post de case de vacanţă, profitând de dificultăţile financiare ale italienilor.

559 afișări
Imaginea articolului Germanii cumpără tot mai multe case în Italia, profitând de problemele fianciare ale italienilor

Germanii cumpără tot mai multe case în Italia, profitând de problemele fianciare ale italienilor

Vânzările de prorietăţi rezidenţiale au scăzut în Italia cu 26% anul trecut, la 88,1 miliarde de euro, ca urmare declinului creditării ipotecare, pe fondul a doi ani de recesiune şi al incertitudinilor legate de taxe, potrivit Bloomberg.

Achiziţiile străinilor de case reprezentând a doua reşedinţă au avansat cu 14% anul trecut. Cumpărătorii din afara Italiei au cheltuit 2,1 miliarde de euro, potrivit datelor institutului de cercetare Scenari Immobiliari.

Germanii, lideri în topul clienţilor străini încă din 2009, au acoperit aproape 40% din totalul achiziţiilor, urmaţi de britanici, cu 18%, şi de ruşi, cu 13%.

"Este o perioadă prielnică pentru străini să cumpere. Proprietăţi care costau 2,5 milioane de euro au coborât la 1,5 milioane de euro, din cauza taxelor şi situaţiei economice. Preţurile pot să scadă chiar şi cu 30% la negociere", a declarat Francesca Andreini, proprietarul agenţiei imobiliare Case e Ville, din Siena.

Unii politicieni italieni au criticat Germania şi pe cancelarul Angela Merkel pentru impunerea măsurilor de austeritate care au agravat problemele economice ale ţării.

Cererea germanilor pentru case de vacanţă a crescut semnificativ în ultimii ani, potrivit unui studiu al firmelor germane Engel & Voelkers şi HomeAway. Aproape 43% din respondenţii la un sondaj au afirmat că văd casele de vacanţă ca pe o investiţie pentru ieşirea la pensie, în timp ce un sfert au afirmat că sunt o formă de protecţie împotriva inflaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici